Het Ir. Lely Lyceum feliciteert alle geslaagde leerlingen

Ir. Lely Lyceum

De leerlingen die dit schooljaar eindexamen hebben gedaan op het Ir. Lely Lyceum hebben geschiedenis geschreven. Toen zij naar deze middelbare school kwamen, was dat namelijk nog onder de vlag van Scholengemeenschap Reigersbos (SGR). Nu zijn zij de eerste generatie ‘Lelyanen’, de eerste leerlingen die op het Ir. Lely Lyceum hun eindexamen hebben gedaan. Jeroen Rijlaarsdam, rector-bestuurder van het Ir. Lely Lyceum in Reigersbos, blikt terug op afgelopen examenperiode.

Voorbereiding
“De afgelopen maanden is een lange, intensieve periode voor de leerlingen geweest. Zo’n examenjaar is altijd erg spannend. Tijdens de lessen worden alle examenonderwerpen natuurlijk extra stevig behandeld en daarnaast heeft de school ook speciale examentrainingen gegeven. Dan gaat het niet alleen over de inhoudelijke kant van de examenvakken, maar ook over de zogenaamde ’toetstaal’. Het is natuurlijk wel zo handig als je weet wat er precies gevraagd wordt! De landelijke examens kennen namelijk hun eigen manier van vragen stellen, dus daar hebben we onze leerlingen op voorbereid. Daarnaast hebben onze docenten geholpen met de mentale voorbereiding. Rust, reinheid en regelmaat: dat is de levensstijl die je, zeker in examentijd, verder brengt!”

Bijzondere situaties
“We kunnen terugkijken op een examentijd die soepel verlopen is. Soms moesten de collega’s een leerling in alle haast opbellen, omdat die in de veronderstelling was dat het examen later op de dag was. De leerling moest in allerijl naar school worden gebracht. Één keertje is een van onze docenten zelfs meteen in de auto gesprongen om de laatkomer in kwestie snel op te halen. Gelukkig was er ook geen sprake van extreme hitte tijdens de examens, dus het was goed toeven in de gymzaal. En gelukkig ook geen plotselinge snoeiwerkzaamheden of andere luidruchtige zaken, die het examen hadden kunnen verstoren.”

Examenuitslag
“Op dit moment zijn de meesten van onze examenleerlingen al geslaagd. Een deel wacht nu nog in spanning af op de uitslag van de herexamens op 28 juni. Daarna weten we de definitieve resultaten. Voor alle leerlingen die geslaagd zijn: van harte gefeliciteerd! En voor alle leerlingen die het niet gehaald hebben, citeer ik graag onze stadsdeelvoorzitter Tanja Jadnanansing: ‘Nu niet slagen voor je eindexamen, betekent niet dat je niet geslaagd bent voor het leven.’ Nu is het natuurlijk zwaar balen en zeer teleurstellend, maar van tegenvallers leer je ook. Daarvan heb je later weer profijt. Wees dus ook vooral trots op wat je wel bereikt hebt en heb vertrouwen in komend schooljaar, of dat nu weer op het Ir. Lely Lyceum is, of ergens anders. En voor de geslaagden, die uiteraard onze school gaan verlaten: succes met jullie vervolgopleidingen en hopelijk kijken jullie terug op een mooie middelbareschooltijd!”

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK