De OSB feliciteert alle geslaagde leerlingen

OSB

Zo’n examenjaar vliegt altijd voorbij. Voor je het weet is het mei en beginnen de eindexamens waar je eigenlijk jarenlang naartoe hebt gewerkt. De praktijkexamens beginnen voor een deel van de leerlingen al eerder, maar de schriftelijke centrale eindexamens zijn de afsluiting van een lange en intense schoolperiode. Gert van den Heuvel, deelschoolleider van het Open Schoolgemeenschap Bijlmer (OSB), bespreekt hoe de OSB afgelopen examenperiode heeft ervaren.

Goed nieuws
“We hebben reeds 288 leerlingen kunnen bellen met het goede nieuws dat ze geslaagd zijn. Gefeliciteerd! Wat een prestatie! Een aantal leerlingen heeft inmiddels een herexamen gedaan en we verwachten nog ongeveer 40 leerlingen met goed nieuws te kunnen bellen. We zijn zeker ook heel trots op de leerlingen die het niet gehaald hebben en zijn er zeker van dat een tweede examenjaar of een andere route jullie zal brengen waar je graag wilt zijn.”

Kick-off examentraining
“Op de OSB begonnen we de examenperiode voor het vmbo, de havo en het vwo dit jaar op een bijzondere manier. Op donderdag 4 april hadden we een kick-off examentrainingen, gevolgd door een programma dat in het teken stond van ‘niet opgeven tot je je doel bereikt hebt’. Een dag speciaal gereserveerd om te werken aan de focus, maar ook als markeermoment dat we dit met elkaar doen, samen.”

Motiverende boodschap
“Mpanzu Bamenga (jurist, activist en politicus) trapte kick-off dag af met een motivational speech. Gevlucht vanuit Congo naar Nederland, een onzeker en arm leven in een vreemd land, de taal niet sprekend en de gebruiken niet kennend. Ondanks deze precaire situatie heeft hij altijd gelooft in een betere toekomst en heeft hij alle kansen die hij kreeg met beide handen gegrepen. Een prachtig verhaal voor onze jongeren. Zijn droom is een rechtvaardige samenleving waarin iedereen een eerlijke kans krijgt. Een boodschap die aanspreekt in de Bijlmer en perfect past bij de visie van de OSB. Daarna gingen we het motto van de dag ondervinden met de jongens van Train like a Marine. Een bootcamp waar zowel leerlingen als docenten moesten bikkelen om met de snelste tijd aan de finish te komen. Na deze dag begonnen de examentrainingen en de voorbereiding op het examen zelf.”

 

Foto: aangeleverd

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK