Grote flats Zuidoost bron van Infectie, bewoners K-buurt nemen actie

De voor Amsterdam Zuidoost zo kenmerkende flats zijn een bron van infectie voor het Corona-virus. Toegangsdeuren worden door velen geopend. De liften zijn vaak klein en de liftknoppen worden door velen aangeraakt.

Dit zette bewonerscollectief Hart voor de K-buurt er toe aan om stickers te maken om mensen op het gevaar te wijzen. Via het opgebouwde buurtnetwerk van actieve bewoners in alle flats zijn in twee uur tijd de stickers  door vrijwilligers in alle grote flats geplakt: Kikkenstein, Kruitberg, Kleiburg, Kouwenoord, Klieverink, Kempering, Kralenbeek, Blok AB, de Kameleon, Say Haey en de Kekeraars. Bij alle toegangsdeuren, liftknoppen etc. Ook de pinautomaten in de buurt en vele deuren van winkeliers hebben nu stickers.

Deze stickers komen naast de posters die drie weken geleden al breed door de buurt werden verspreid in de flats, winkels en voor de ramen. Deze poster ging meteen viraal op Facebook met 3000 x deelacties.

In verband met de nieuwe Corona richtlijnen wordt die poster nu vervangen door posters met de nieuwe richtlijnen.

Deze actie is mede mogelijk gemaakt door het experiment met de zogenaamde buurtbudgetten. Dit experiment vindt op dit moment plaats in Amsterdam. In de K-buurt maakt het buurtbudget het mogelijk een duurzame sociale infrastructuur te bouwen van bewoners die voor buurt en flats zorgen. Zegt Mike Brantjes van buurtplatform Hart voor de K-buurt: ‘’Dit had je een jaar geleden niet kunnen voorspellen en in geen enkel projectplan kunnen vatten. Het laat het belang zien van duurzaam investeren in organisatie graad en zelf-organisatie van onderop. Iedere buurt verdient een buurtplatform van actieve bewoners.’’

Wie ook stickervellen of posters wil, kan deze overdag afhalen bij Hart voor de K-buurt, Klieverink 73, 1104 KD Amsterdam. Dat is schuin tegenover de uitgang van  Metrostation Kraaiennest. Een appje vooraf naar Hart voor de K-buurt op 0615.386.549 wordt op prijs gesteld.

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK