Google’s pop-up Digitale Werkplaats naar Zuidoost

Digitale werkplaats

Amsterdam Zuidoost – In februari opent Google aan het Bijlmerplein in Amsterdam Zuidoost een pop-up Digitale Werkplaats. Na een succesvolle pop-up in het centrum van Amsterdam aan de Prinsengracht, kunnen ondernemers en studenten vanaf februari op deze nieuwe locatie terecht voor workshops en coaching om hun digitale vaardigheden te verbeteren. Sinds de introductie eind 2015 trainde Google al zo’n 75.000 ondernemers en studenten op fysieke locaties en via de online Digitale Werkplaats. Op de locatie aan het Bijlmerplein (in de Amsterdamse Poort) kan iedereen drie maanden lang terecht voor training en coaching van online experts.
“Ik juich dit initiatief van Google van harte toe,” zegt dagelijks bestuurder Urwin Vyent van Stadsdeel Zuidoost. “Ons stadsdeel telt heel veel creatieve ondernemers en ZZP-ers die de trainingen goed kunnen gebruiken. Ook het aantal studenten in Zuidoost neemt in rap tempo toe. Dit initiatief helpt deze verschillende groepen met elkaar te verbinden en bevordert tegelijkertijd hun online expertise.”

Met het trainingsprogramma de Digitale Werkplaats wil Google kleine bedrijven en ZZP’ers de mogelijkheid bieden om het internet beter te benutten. Uit onderzoek van bureau Dialogic onder deelnemers aan de Digitale Werkplaats in 2016 blijkt dat meer dan de helft van hen nieuwe klanten heeft gekregen en 42% een stijging in omzet zag. Het programma bewijst zich daarmee als een groeimotor voor veel Nederlandse ondernemers.
Ondernemerschap in Amsterdam Zuidoost
Pim van der Feltz, directeur Google Nederland: “Op onze pop-up locatie in het centrum van Amsterdam hebben we in twee maanden tijd duizenden ondernemers en studenten verwelkomd voor training en coaching. Daarom hebben we besloten om nu in een ander gedeelte van Amsterdam opnieuw neer te strijken. Amsterdam Zuidoost is voor ons een logische keuze, want naast de grote bedrijven die de afgelopen jaren in het stadsdeel zijn neergestreken zien we hier ook een flinke toename van startende ondernemers.”

Training en persoonlijk advies voor digitale aanpak
In de Digitale Werkplaats aan het Bijlmerplein 97 is iedereen welkom. De trainingen en workshops sluiten het beste aan bij de behoeften die Google ziet bij ondernemers, studenten en werkzoekenden. Er zijn diverse sessies met onderwerpen variërend van online zichtbaarheid en een introductie in het social media landschap tot zoekmachineoptimalisatie en personal branding. Daarnaast kunnen ondernemers zich aanmelden voor een persoonlijk adviesgesprek met een coach voor specifieke vraagstukken over hun digitale aanpak. Aanmelden voor een training of coaching kan via g.co/digitalewerkplaats of door even binnen te lopen bij de pop-up aan het Bijlmerplein.

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK