G-voetbal bij Zuidoost United

AMSTERDAM ZUIDOOST – Nu kan echt iedereen meedoen en staat er nooit meer iemand buiten spel. Interesse in G-Voetbal, speciaal voor kinderen met een beperking? Lees dan onderstaand verslag van het afgelopen seizoen: Zuidoost United kijkt met veel plezier terug op een ontzettend spannend, gezellig maar vooral leerzaam eerste officiële voetbalseizoen. Het team heeft het mooiste beroep van de wereld: kinderen laten lachen! Het team accepteert je zoals je bent, ongeacht je beperking. 

Pilot
Zuidoost United is in september 2016 gestart met een pilot van 6 kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 15 jaar. Tegenwoordig bestaat het team uit 12 spelers van 8 tot 20 jaar. Het team hoopt dit seizoen te groeien naar 18 speler.

De trainers Arnold, Virgil, Fernando, Djamar en Xander worden ondersteund door de ‘Medical’ Arno Bottse. Samen hebben zij een echt team gemaakt van de individuele spelers.
De G-eweldige kinderen trainen elke maandag van 18.30 tot 19.30 uur op veld 1. Een keer per maand spelen hen, als deelnemer van de Friends Leaque, een toernooi in Noord-Holland. Op deze toernooitjes is veel geleerd van de werkwijze van andere verenigingen en zijn er leuke mensen ontmoet. De kinderen hebben motorische vooruitgang geboekt. Ook hebben ze allemaal meer zelfvertrouwen gekregen omdat ze zichzelf mogen zijn binnen het team maar vooral ook binnen de club. Ze zijn trots op hun eigen teamgenoten, een eigen tenue, kleedkamer en veld.

Taboe
Helaas merkt Zuidoost United dat veel ouders zich nog steeds een beetje schamen voor een kind met een beperking. Ze hopen dat de werkwijze en de publiciteit die ze krijgen deze taboesfeer zal doorbreken.

Nominatie

Het G-team van Zuidoost United is genomineerd voor de Amsterdamse Pluim 2017. De Pluim wordt door de projectgroep van de Amsterdamse Pluim jaarlijks uitgereikt aan de vereniging of stichting die in 2017 het beste sportaanbod had voor mindervalide en/of chronisch zieke sporters. Het onderscheidende aanbod en inzet op het gebied van aangepast sporten, verdienen erkenning, zo vindt de organisatie van de Amsterdam Pluim. De Amsterdamse burger heeft vervolgens de kans om op het G-team van Zuidoost United te stemmen via Topsport Amsterdam. In december 2017 zal de prijs worden uitgereikt aan de winnaar van de Amsterdamse Pluim.

Wilt u meer weten over G-voetbal, als sponsor, als speler, als trainer, als chauffeur of als buddy voor de kinderen? Kom dan op maandag met het team meetrainen en neem contact op met: Diana Speksnijder, Coördinator G-voetbal Zuidoost United, via 06-51960197 of dianaspeksnijder@hotmail.com.

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK