Fiets mee langs bijzondere bomen in Zuidoost

Het is misschien wel de bekendste boom van Nederland : de Boom die alles zag, bij Kruitberg. Deze grauwe abeel overleefde de vliegramp op 4 oktober 1992 en vormt het middelpunt van het groeiend monument op deze plek. Daarom staat deze boom als beeldbepalende, cultuurhistorische boom op de lijst. De oudste en dikste boom in Zuidoost staat ook op de lijst. Dat is de schietwilg in het Nelson Mandelapark. Op dinsdag 13 juni om 19:00 uur (eindtijd 21 uur)  organiseren we een fietstocht langs de monumentale bomen van Zuidoost. Vertrek is vanaf het Stadsloket, Anton de Komplein 150. U kunt dan ook vragen stellen over de bomen op de lijst en de keuze om bomen wel of niet op deze lijst te plaatsen. Pers is van harte welkom.

Inspreken kan tot en met vrijdag 30 juni. Bijvoorbeeld als u vindt dat een boom wel op de lijst moet blijven. Of als u denkt dat een bepaalde boom niet op de lijst hoort. Na 30 juni, als de inspraak is gesloten, verwerken we de reacties. Het dagelijks bestuur van stadsdeel Zuidoost neemt het besluit over welke bomen op de lijst moeten komen.

Meer informatie

https://www.amsterdam.nl/wonen-leefomgeving/groene-stad/inspraak-bijzondere-bomen/bijzondere-bomen-zuidoost/

Bent u benieuwd welke bomen nog meer op de lijst staan in Zuidoost? Kijk op de bomenlijst Zuidoost. Of kom langs bij het stadsdeelkantoor op Anton de Komplein 150 om de lijst te bekijken. Wilt u inspreken? Ga voor meer informatie naar de pagina Inspraak bijzondere bomen Zuidoost.

Deel dit bericht op social media
Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK