Feestelijke start Zomerschool Zuidoost

AMSTERDAM ZUIDOOST – Terwijl veel kinderen in Zuidoost van hun vakantie genieten, gaan meer dan honderd leerlingen van groep 7 nog eens drie weken extra naar school: de Zomerschool.

In een afwisselend lesprogramma werken ze op de Open Scholengemeenschap Bijlmer vrijwillig aan taal, begrijpend lezen en rekenen. In de middag zijn er uitdagende activiteiten (dansen!), workshops (chocola maken!) en excursies (naar Ajax!), waarbij de leerlingen de kennis die ’s ochtends is opgedaan direct in de praktijk toepassen.

Sanne van Gessel, coördinator Zomerschool, licht toe: ‘Soms raadt een leerkracht een leerling aan om mee te doen. Vaak wil leerlingen zelf komen omdat ze beter willen worden in bepaalde vakken, of omdat ze er goede verhalen over hebben gehoord. We vragen de scholen om achtste groepers die vorig jaar hebben mee gedaan te laten vertellen in de groepen 7 hoe leuk het is.’
Tijdens de feestelijke opening op 12 juli gaf stadsdeelvoorzitter Muriël Dalgliesh het officiële startsein. Alle leerlingen en hun ouder/verzorger ondertekenden een contract waarmee zij hun deelname bevestigden. Er zijn 7 groepen van 16 leerlingen, met twee leerkrachten per groep.

De Zomerschool Zuidoost wordt georganiseerd door het Projectenbureau Primair Onderwijs Zuidoost in samenwerking met Partou Kinderopvang en gefinancierd door Stadsdeel Zuidoost en de gemeente Amsterdam. Er zijn geen kosten aan verbonden. De Zomerschool is de eerste drie weken van de zomervakantie: van 24 juli t/m 11 augustus. Op woensdag zijn de leerlingen vrij en 11 augustus is de eindpresentatie.

Kijk op de website www.zomerschoolzuidoost.nl of op Twitteraccount ZomerschoolZO voor meer informatie, foto’s en filmpjes.

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK