Feestelijke afsluiting project ‘Vertel Verder’

Feestelijke afsluiting project 'Vertel Verder'

Op 13 februari vierden basisscholen, ouders en kinderen een feestje in de OBA Bijlmerplein. Vol trots toonden basisscholen en ouders de Verteltassen die zij hebben gemaakt. Op de mooi ingerichte Verteltas-markt konden scholen, ouders en kinderen een kijkje bij elkaar nemen.

De feestelijke bijeenkomst werd geopend door Muriel Dalgliesh, voorzitter van de bestuurscommissie Zuidoost en Darryl Amankwah, de 11 jarige kinderdirecteur van de OBA. Beiden waren het roerend met elkaar eens dat het heel belangrijk is dat kinderen lezen en dat ouders hun kinderen voorlezen en verhalen vertellen.

Na de opening bekeken de genodigden de premiere van Vertel Verder, een film met verhalen en prachtige beelden van wat Verteltassen voor ouders, kinderen en leerkrachten betekenen. Tijdens het kijken naar de film werd het muisstil.

De Verteltas is een door ouders gemaakte stoffen tas met lees- en spelmateriaal rondom een thema uit een (prenten)boek. De Verteltas wordt op de basisschool gebruikt en aan de ouders uitgeleend om thuis met hun kinderen te gebruiken. Op deze manier raken ouders meer betrokken bij het onderwijs van hun kind en er ontstaat een betere samenwerking tussen school en gezin.

De Verteltassen behoren tot de pareltjes in het basisonderwijs in Zuidoost. Het project Vertel Verder werd uitgevoerd op 18 basisscholen door het Projectenbureau Primair Onderwijs Zuidoost, het Kenniscentrum Verteltassen en Swazoom.

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK