Expositie foto’s ZO!ZijnWij in GLLRY ZOH

ZO!ZijnWij Les Adu

Op vrijdag 18 mei opent in GLLRY ZOH, de kunstgalerie van Zuidoost Heesterveld, de nieuwe fototentoonstelling van ZO!ZijnWij. Speciaal voor deze expositie selecteerden vier jong-professionele fotografen hun meest sprekende portretten van mensen in de Bijlmer, die zij het afgelopen jaar tijdens het mastertraject van ZO!ZijnWij hebben gemaakt. Bij de opening vertellen de fotografen over hun inspiratie, de groei die ze hebben doorgemaakt als fotograaf en hun beeld van Amsterdam Zuidoost. De expositie maakt deel uit van de viering van het 50-jarig bestaan van de Bijlmer, dus er zijn feestelijke cocktails, hapjes en acts.

De fotografen
Sangiorgio Dallajee legt met analoge fotografie taferelen vast van mensen in Zuidoost in relatie tot de publieke ruimte.
Les Adu belicht ambitieuze jonge bewoners op uiteenlopende kleurrijke landmarks in de Bijlmer.
Keshia Danso komt met haar werk heel dichtbij de intieme band tussen vaders en kinderen in Zuidoost. Ze legt vast welke rol vaders spelen bij het opgroeien.
Isaac Owusu speelt met licht en donker en laat in zijn fotografie de vele lichtpuntjes zien die Amsterdam Zuidoost rijk is.

Mastertraject
Samen met enkele andere fotografietalenten volgden deze jonge fotografen uit Zuidoost een jaar lang een traject, met masterclasses van topfotografen als Khalid Amakran, Stacii Samidin en Ilja Meefout. Naast het versterken van hun fotografievaardigheden werden de deelnemers gecoacht in hun artistieke visie en ondernemersvaardigheden.

ZO!ZijnWij
Sinds de zomer van 2015 brengt het fotografieproject ZO!ZijnWij de schoonheid en veelzijdigheid van stadsdeel Amsterdam Zuidoost in beeld. Deze foto’s van de mensen in Amsterdam Zuidoost, ofwel bewoners, forensen en bezoekers, worden met inspirerende quotes gepubliceerd op internet, op ansichtkaarten, in de krant Bijlmer&Meer, in alle Buurthuizen in Zuidoost en bovendien op de grote schermen van Station Bijlmer en de Arena Boulevard.

Organisatie
ZO!ZijnWij is een project van Going Social en Jonge Reporters in samenwerking met ZuidoostPartners. Het mastertraject is mede mogelijk gemaakt door CBK Zuidoost, NEVERNEVERLAND, Foam Fotografiemuseum Amsterdam, Vinger.nl, Amsterdams Fonds voor de Kunst en Prins Bernhard Cultuurfonds.

Expositie
De expositie van ZO!ZijnWij is te zien van 18 mei tot 20 juni, elke donderdag en zaterdag van 13.00 – 17.00 uur. Overige bezoektijden op afspraak.
Opening: vrijdag 18 mei van 17.00 – 19.00 uur
Locatie: GLLRY ZOH in Heesterveld 26 te Amsterdam
Entree: gratis
Meer info: www.zozijnwij.amsterdam / info@jongereporters.nl

 

Foto: Les Adu

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK