Experiment met flat coaches in K-Buurt

Vanaf morgen, dinsdag 24 november, zullen in twee torenflats in de K buurt, Amsterdam Zuidoost, zogenaamde ”flatcoaches” gaan rondlopen. Hart voor de K-buurt start in samenwerking met woningcorporatie DeKey een pilot waarbij bewoners uit de K-buurt op onregelmatige tijden rondes lopen door de flats. Het gaat om de torenflats Kralenbeek en Klieverink. De pilot duurt drie maanden. na afloop zal er een evaluatie plaats vinden.

 

Om de looprondes uit te voeren zijn enkele bewoners van de K-buurt naar voren gestapt als vrijwilliger. Ze ontvangen een korte opleiding en instructies zoals EHBO en tips van politie, de bewonerscommissies en de woningcorporatie. De flatcoaches hebben geen bevoegdheden maar zuiver een signalerende taak. Bij eventuele ongeregeldheden bellen ze de politie. Daarnaast maken ze graag een praatje met medebewoners en halen ze hiermee informatie op over zaken die spelen en houden ze contact met de wijkbeheerders van Woonstichting De Key.

 

De flat coaches zijn te herkennen aan hun gele jacks en zullen altijd als koppel in de avond of nachturen door de flats rondlopen. De tijden variëren per dag.

Deel dit bericht op social media
Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK