Op school in Zuidoost

Door: Drs. MA, Graziëlla Hunsel Rivero

Vanaf deze maand wordt de scholenpagina gemaakt door de verschillende redacties van de OSB, het IR. Lely Lyceum en het Bindelmeer College. Vanuit de interesses van de leerlingen kunnen we artikelen gaan lezen over hoe het is om jong te zijn in Amsterdam-Zuidoost. Deze maand stelt de redactie van de OSB zich voor.

 

MAAK KENNIS MET DE REDACTIE VAN DE OSB

Wij zijn Jasmin, Tom, Ahmed, Sanna. Wij schrijven graag over wat we meemaken, belangrijk vinden en wat ons interessant lijkt voor de lezers. We doen dit, omdat we jullie graag een kijkje willen geven in wat er in ons omgaat. Het zijn rare tijden nu en daarom lijkt het ons een mooi moment om onze ervaringen te delen zodat we dichter tot elkaar komen. Onze docent Nederlands Joana begeleidt ons.  Meer over wie wij zijn en wat ons inspireert, lees je op deze pagina!

 

Naam: Jasmin van Krimpen
Leeftijd: 14
Klas: 2a4

Waarom wil je schrijven over jouw eigen stadsdeel?
Voor mij is de Bijlmer een gezellige, multiculturele en mooie plek. Het is een fijne plek om dagelijks te zijn. Mijn lievelingsherinnering is dat we vaak in de zomer ijs haalde bij een man die zelf zijn eigen ijs maakt in Ganzenhoef. Hij verkoopt het vanuit zijn huis. Je krijgt het mee in een plastic bekertje en het smaakt fantastisch! Het is altijd gezellig hier.

Waar ben je dankbaar voor:
Ik ben dankbaar voor het feit dat ik mijn schoolcarrière in een fijne plek waar mensen elkaar met respect behandelen kan doorbrengen.

Wat betekent de OSB voor jou:
De OSB is een fijne school, het onderwijs is heel goed en ik ben hier graag.

Wat zou je over 10 jaar bereikt willen hebben:
Over 10 jaar wil ik psychiater of energetisch therapeut zijn.

Wat/wie inspireert jou:
Op gebied van mijn droombaan inspireert mijn buurvrouw Aukje mij. Qua normen en waarden inspireert mijn moeder mij.

 

Naam: Sanna Ghauri
Leeftijd: 14
Klas: 3EE

 

Wat betekent Zuidoost voor jou:
Ik doe alles hier in Zuidoost. Ik doe mijn boodschappen, mijn huisarts is hier en zoveel meer. Het is gewoon als mijn thuis.

Waar ben je dankbaar voor:
QUEEND in World of Food! Het eten daar is zo geweldig.

Beschrijf je perfecte dag:
Ik heb een perfecte dag als ik weet dat ik alles heb gedaan wat ik had moeten doen, dus productief.

Wat betekent de OSB voor jou:
Soms vind ik school wel wat minder leuk, dat is wel begrijpelijk. Je volgt lessen en moet de hele tijd opletten. Ik heb wel meer mensen leren kennen met verschillende eigenschappen en achtergronden en daar ben ik wel dankbaar voor.

Wat zou je over 10 jaar bereikt willen hebben?  
Over 10 jaar moet ik getrouwd zijn en een auto hebben.

Wat/wie inspireert jou:
Buiten zijn.

 

 

Naam: Tom van Gullik
Leeftijd: 13
Klas:3FD

Wat betekent Zuidoost voor jou:
Zuidoost en de Bijlmer zijn voor mij niet alleen plekken waar ik naar school ga en doorheen fiets. Het is ook een plek waar je na school met vrienden kunt chillen bijvoorbeeld het skatepark in het Bijlmerpark of de uitkijktoren met prachtig uitzicht op alle toppen van de Bijlmer.

Waar ben je dankbaar voor:
Ik ben dankbaar voor veel. Het eten is hier ook zo geweldig. Ik kan elke dag wel een flink bord nasi op.

Beschrijf je perfecte dag:
In de ochtend gewoon naar school en dan na school chillen met vrienden en dan ‘s avonds een training.

Wat betekent de OSB voor jou:
Dit is de school waar ik binnen loop en het gevoel heb dat ik er thuis hoor.

Wat zou je over 10 jaar bereikt willen hebben?
Ik wil een goede baan en een leuke vriendin en misschien zelfs een kleine familie stichten.

Wat / wie inspireert jou?
Sport en al mijn vrienden.

 

 

Naam: Ahmed Hassan
Leeftijd: 15 jaar
Klas: 4df

Wat betekent Zuidoost voor jou:
Het betekent alles voor mij, omdat ik hier ben opgegroeid en hier mijn leven zal verder leven. De Bijlmer is voor mij een perfecte buurt waar je alles kan doen wat je maar wilt. De Bijlmer is waar ik mij thuis voel en ik zou nooit ergens anders willen wonen.

Waar ben je dankbaar voor:
Ik ben erg dankbaar dat ik hier mag wonen en vooral voor de mensen hier in de Bijlmer die er voor hebben gezorgd dat Bijlmer zo een mooi stadsdeel is geworden.

Beschrijf je perfecte dag:
Mijn perfecte dag zou een dag zijn in de Bijlmer waar ik eerst een wandeling maak in het Nelson Mandela park of ga shoppen in de Poort. Elke dag in de Bijlmer is sowieso een perfecte dag.

Wat betekent de OSB voor jou:
De OSB is voor mij niet zomaar een school. Het is een school die ervoor zorgt dat ik alles kan bereiken later. Het is een soort tweede huis.

Wat zou je over 10 jaar bereikt willen hebben?
Over tien jaar wil ik graag in mijn eigen huis wonen in Amsterdam-Zuidoost. Ik wil een architect worden.

Wat/ wie inspireert jou?
Wat mij inspireert zijn de mensen die hard werken hier in de Bijlmer.

 

Naam: Jofainy Smith
Leeftijd: 13 jaar
Klas: 2a4

Wat betekent de Zuidoost voor jou?
Dit deel van Amsterdam is voor mij een woonplek met verschillende culturen waar je van elkaar kunt leren. Een plek zoals de Bijlmer kan je niet zo snel vinden daarom vind ik het ook een speciale plek. Het is niet altijd even veilig, maar ik vind het een fijne plek om te wonen.

Waar ben ik dankbaar voor?
Ik ben dankbaar voor het leven dat ik leid. Ik ben heel erg dankbaar voor mijn familie en dat ik elke dag te eten heb. Ik ben ook heel dankbaar voor mijn cijfers en de spullen die ik krijg. Ik vind dat je altijd dankbaar moet zijn in het leven.

Wat betekent de OSB voor mij?
De OSB betekent voor mij: een school waar je veel kan leren van verschillende niveaus.
Op deze school ben je gelijk het maakt niet uit of je zwart, wit, oranje, paars of groen bent. Dat vind ik ook heel erg fijn van deze school, want mijn vrienden zijn van verschillende culturen en dat vind ik heel erg leuk.

Wat wil ik over 10 jaar bereiken?
Over tien jaar ben ik 23 met mijn eigen huis hebben en een goede baan.
Ik wil ook veel talen geleerd hebben, want ik houd van reizen. Het allerbelangrijkste is, is dat ik ben afgestudeerd en dat ik een goed leven heb.

Wat/ wie inspireert je?
Mijn moeder inspireert mij, omdat ze een sterke vrouw is. Soms kan ik het ook niet geloven dat ze haar school heeft afgemaakt terwijl ze al vier kinderen had. Ze heeft mij op een jonge leeftijd gekregen en ze heeft op haar 23e haar eigen woning gekocht en daar wonen wij al 10 jaar.

 

Deel dit bericht op social media
Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK