Eshter’s gedachten: Parkeerboetes & seks voor je moeder

Esther’s gedachten

Ik heb een bon gekregen. Ik stond op een plek waar dat niet mocht, op een dag dat er betaald moest worden. Heel dom natuurlijk en dan heb je dus, als je pech hebt een bon van negen tientjes aan je rokje hangen. Zonde van het geld, ik baalde dan ook. Ik heb wel vaker een bon gekregen hoor! Een keer voor bellen achter het stuur. Mocht ook niet. Wist ik van tevoren, maar soms neem je een risico en dan blijkt achteraf dat het geen goed plan was.

Nu weet ik uit ervaringen van een goede kennis dat je, als je deze bekeuringen te lang laat liggen, er zelfs gevangenisstraf voor kunt krijgen. Zo heeft die kennis een keer drie weken gezeten voor een x bedrag en moest daarna nog gewoon betalen. Dit terwijl de beste jongen zijn baan kwijt was geraakt omdat hij die drie weken vast zat. Maarja zo is de wet, dan moet je het maar niet doen, tot zover snap ik het!

Maar het is toch gek he! Want dit soort straffen staan lijnrecht tegenover andere straffen voor ‘in mijn ogen’ een ondenkbaar zwaar misdrijf. Als je nagaat dat er een ‘moeder’ is die haar 14-jarige dochter, als een seksslaaf, heeft verkocht aan de hoogste bieder en dat dit pareltje van een ‘moer’ 150 uur werkstraf en (jawel, houdt u stevig vast) één hele dag cel opgelegd heeft gekregen. Dan vraag ik mij toch sterk af: WAAR GAAT DIT MIS? WIE KAN IK HIERVOOR AANSPREKEN? EN WAT LEGGEN WIJ DIT KIND UIT DIE DIT IS OVERKOMEN?

Veertien jaar en alle veiligheid die ze had is haar destijds al afgenomen door de vrouw die (zelf) voor haar heeft gekozen. En dan krijgt dit ‘loeder’ zo een belachelijk lage straf van een rechtssysteem, wat zo krom is dat ik de ogen uit mijn kop schaam bij het lezen van dit persbericht. Het aller ergste is dat dit meisje haar situatie niet op zichzelf staat. Er worden elke dag, elk uur en zelfs tijdens dat u dit leest, jonge kinderen misbruikt door de mensen die zij het meest vertrouwen. Deze ‘meneren’ en ‘mevrouwen’ kunnen hun ziekelijke gang gaan, omdat ze een hogere straf krijgen voor een parkeerbon of bellen tijdens het rijden, dan het seksueel uitbuiten van minderjarige kinderen. Ze misbruiken onze toekomstige brandweermannen en dokteren. Ook dat ene meisje wiens droom het is om later als minister het verschil te maken. Dit meisje ziet, door het ongepast aanraken van een volwassene, haar droom in duigen vallen. Haar hele toekomst wordt vergooid omdat ze ‘het’ niet achter zich kan laten. Als klap op de vuurpijl moet ze ook nog uitkijken dat ze haar autootje niet op de verkeerde plek parkeert op een dag dat er betaald moet worden. Want dan krijgt ze een hogere straf dan haar ‘moeder’ destijds kreeg voor een (in waarschijnlijk een ieders ogen) ondenkbaar zwaar misdrijf!

Sterkte meis!

Esther

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK