20.000 voorlichtingsboekjes over drugs verspreid

Voorlichtingboekjes over drugs

Sinds april vorig jaar gaat een team van de Stichting Geen Drugs-Wel Leven iedere laatste zaterdag van de maand op pad om voorlichtingboekjes over drugs te verspreiden in Amsterdam Zuidoost. Op 23 februari was het team op pad in Kraaiennest, Bijlmer Oost. De boekjes die huis aan huis in de brievenbussen worden gedaan, staan vol met feitjes over drugs.

Voorbijgangers krijgen een boekje in handen gedrukt en beginnen nieuwsgierig te bladeren. “Waar is het voor?” vraagt iemand. “Informatie over drugs”, is het antwoord. “We zijn niet van het verbieden, want dat heeft geen zin. Drugs zullen er altijd zijn en er zullen altijd mensen zijn die het willen nemen. Maar als je goed voorgelicht bent over wat drugs met je lichaam doet, kun je een verantwoorde keuze maken.”

Winkels worden ook bezocht, kleine stapeltjes boekjes worden op de toonbank achtergelaten voor klanten om mee te nemen. Een medewerker van de beveiliging raakt zeer geinteresseerd en wil graag weten waar hij meer informatie kan krijgen.

Geen Drugs-Wel Leven
De Stichting Geen Drugs-Wel Leven is de Nederlandse afdeling van de Foundation Drug Free World. Via de website drugfreeworld.org kan men – ook vanuit Nederland – gratis informatie en lesmaterialen bestellen, naast de boekjes maken ook video’s en films deel uit van de voorlichtingscampagne. Er ziijn boekjes te bestellen over drugs zoals XTC, cocaine, LSD, maar ook over de effecten van alcohol, pijnstillers, psychiatrische medicatie en Ritalin.

Sinds het team vorig jaar begonnen is heeft het inmiddels al ruim 20.000 boekjes uitgedeeld in de Bijlmer. Kijk voor meer informatie en om boekjes en andere lesmaterialen te bestellen op www.nl.drugfreeworld.org.

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK