Een nieuw gebouw voor World of Food

World of Food

Als het aan het stadsdeel Zuidoost en Lingotto ligt, krijgt World of Food een permanent karakter en een nieuw gebouw. Dit komt op de huidige locatie van dit foodcourt in de voormalige parkeergarage Develstein. Stadsdeel Zuidoost en de eigenaar Lingotto onderzoeken wat er nodig is voor een duurzaam gebouw voor World of Food, aangevuld met woningen, passende voorzieningen en nieuwe functies.

World of Food is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een begrip in Zuidoost, passend bij de rijke culinaire traditie van Zuidoost. Desondanks staat het er financieel niet goed voor. Het huidige gebouw is onbetaalbaar voor alle partijen. Dit komt omdat de omgebouwde parkeergarage oorspronkelijk niet is ontworpen als foodhall. Het is niet praktisch ingedeeld, met veel loze ruimtes en niet overal een even goede toegankelijkheid. De verslechterende bouwtechnische staat leidt – ondanks de relatief milde winters – tot oncomfortabele tempraturen en hoge verwarmingskosten. Nieuwe investeringen zijn onbetaalbaar, met het oog op de resterende tien jaar in dit tijdelijke gebouw.

Grootstedelijke vernieuwingen
Dirk de Jager, stadsdeelbestuurder Zuidoost: ‘‘Zuidoost staat aan de vooravond van grootstedelijke vernieuwingen en een forse groei van het aantal inwoners. Een functie als World of Food is daarom hard nodig om buurten levendig en aantrekkelijk te houden. Tegelijkertijd kan World of Food ook profiteren van deze groei. Er is vraag naar andere type functies, die kunnen helpen om op de nu nog rustige momenten meer bezoekers te trekken. Om dit te verkennen start de gemeente Amsterdam een World of Food-denktank, met daarin World of Food-ondernemers aangevuld met externe adviseurs.”

Culinair walhalla
Martijn Bakker, directeur Lingotto: “We willen door met World of Food als kraamkamer voor startende horecaondernemers uit Zuidoost én dit concept nog beter maken. World of Food heeft zich in de eerste vijf jaar op verschillende fronten bewezen. De publiekstrekker is als culinair walhalla bekend in de wijde omgeving. Het heeft lokale ondernemers een platform gegeven voor ondernemerschap. En het draagt in grote mate bij aan de leefbaarheid en veiligheid in de directe omgeving. Om deze waardevolle eigenschappen van World of Food te behouden, willen we een duurzaam gebouw ontwikkelen, nieuwe functies toevoegen en de kraamkamerfunctie voor startende ondernemers versterken.”

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK