Deelnemers Zwem4daagse zwommen 13.500 baantjes in het Bijlmerbad

Zwem4daagse

Tijdens de voorjaarsvakantie zijn in het Bijlmer Sportcentrum heel wat baantjes getrokken. De Koninklijke Amsterdamsche Zwemclub 1870 organiseert traditiegetrouw dan altijd een Zwem4daagse voor de thuisblijvers. Een sportief en gezellig evenement voor jong en oud.

Helaas behoort Amsterdam Zuidoost tot een van de gebieden met het minste aantal zwemdiploma’s in Nederland. Maar de mensen die wel kunnen zwemmen, die doen het dan ook goed in Zuidoost. In totaal zwommen de deelnemers gemiddeld al snel een kilometer per avond. De jongste deelnemer was net 6 jaar geworden, de oudste al in de 70. Sommige families zwemmen al mee sinds de herintroductie van het evenement in Zuidoost in 2015.

Uniek aan de Zwem4daagse in Zuidoost is dat mensen zoveel banen mogen zwemmen als ze willen, mits dat verantwoord is. Hierdoor zwommen de meeste mensen al snel 40 banen of meer. De meeste meters werden gemaakt door Dylan Groenink, hij zwom bijna 8 kilometer in totaal. Dylan is ook lid van de Zwemvereniging. Voor mevrouw Breetveld was het inmiddels haar 17e Zwem4daagse, de 6-jarige Wouter Plenckers deed voor het eerst mee.

Tijdens de Zwem4daagse werd ook voor het eerst het speciale Jubileumlogo gepresenteerd op officiële vlaggen en stickers. De Koninklijke Amsterdamsche Zwemclub 1870 bestaat dit jaar 150 jaar, dit jubileum gaat in juni uitgebreid gevierd worden.

De 10-jarige Dylan Groenink, die de meeste baantjes zwom, samen met zijn vader Theo.
Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK