De week van Bijlmer Centrum

Bijlmer Centrum

Van 24 tot en met 30 september valt er extra veel te beleven in Bijlmer Centrum. Actieve bewoners en organisaties in de Venserpolder, FD-buurt, H-buurt, Bijlmerplein en Vogeltjeswei presenteren allerlei activiteiten voor jong en oud.

Op maandagochtend 24 september om 10.00 uur gaat de feestweek van start met een kick-off ontbijt in de nieuwe co-working space van onder andere Hoodlab en Venserpolder Groeit & Leeft. Het gebiedsteam Bijlmer Centrum van Gemeente Amsterdam is dan aanwezig en heet iedereen welkom die in Bijlmer Centrum woont, werkt of onderneemt, op bezoek of gewoon nieuwsgierig is naar dit bruisende deel van Amsterdam Zuidoost.

Er is voor elk wat wils tijdens De Week van Bijlmer Centrum. Voor de sportievelingen is er dagelijks fitness, er is yoga, calisthenics, total body workout, buurtwandelingen en je kunt zelfs ploggen, al joggend de wijk schoonmaken! Kunstliefhebbers kunnen exposities bezoeken in CBK Zuidoost, wandelen of fietsen door de geschiedenis van de Bijlmer of bewonersportretten en films bewonderen van Hoodlab. Creatieve kinderen kunnen samen met ouders een 3D kunstwerk bouwen in Wijk 7 of een muurschildering maken bij Salon Creatief. Fashionistas ontwerpen hun eigen mode in het Kitchen for Fashion Atelier in Heesterveld of breien, haken en pimpen kleding in ’t Spinnewiel. Degenen met groene vingers kunnen terecht in de nieuwe moestuin van Bloei & Groei in Venserpolder. Er staan inspirerende conferenties voor ondernemers op het programma en zelfs een cursus mindfulness en een gezondheidsdag. Wie graag danst kan meedoen aan workshops streetdance en Afrikaanse dans. Hou je meer van theater? Dan kun je workshops volgen van Jeugdtheaterschool Zuidoost of prachtige voorstellingen bijwonen in het Bijlmer Parktheater. Voor de jongsten is er extra veel sport en spel deze week en de oudsten kunnen genieten van een DJ, zanger of een blaaskapel in de Venser.

Voor wie meer zin heeft in gewoon gezellig samenzijn, bieden de koffieochtenden en ontmoetingscafés mogelijkheden om rustig bij te praten. Al dan niet in combinatie met informatieve activiteiten, zoals Nederlandse les, een brainstorm over internationale samenwerking of advies over gezondheid en huisvesting. Een deel van het aanbod is speciaal georganiseerd voor De Week van Bijlmer Centrum, zoals de Meet & Greet op vrijdag 28 september in de World of Food met DJ Djora en optredens van lokale artiesten. Ook zijn er activiteitencentra die speciaal voor deze feestweek open inloop hebben voor nieuwe bezoekers, zoals Multibron, De Handreiking, ’t Spinnewiel, Anansi, Kwakoe en De Venser. Dus niemand hoeft zich te vervelen of eenzaam te voelen deze week!

Wil je het overzicht van alle activiteiten in De Week van Bijlmer Centrum rustig bekijken? Haal dan een programmaboekje bij de deelnemende organisaties in Bijlmer Centrum. Online is het programma ook te bekijken op www.going-social.nl/weekvanbijlmercentrum. Het merendeel van het aanbod is gratis toegankelijk. In het programma staat ook vermeld voor welke activiteiten een entreeprijs geldt. Tot ziens in Bijlmer Centrum!

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK