Het Bindelmeer College feliciteert alle geslaagde leerlingen

Bindelmeer College

Op woensdag 12 juni werden de uitslagen van de landelijke eindexamens bekend. Een spannende dag voor alle eindexamenkandidaten in Nederland. De leerlingen Tabitha Kühr, King Baffour en Lance Lagas van het Bindelmeer College vertellen over hun voorbereidingen en het moment dat zij het verlossende telefoontje kregen.

“Ik had de examens goed gemaakt en ik heb na elk examen de antwoorden op internet opgezocht. Mijn antwoorden kwamen vaak overeen met het juiste antwoord, dus de uitslag kwam niet echt als een verrassing. Ik ben in de middag even gaan slapen en werd wakker gebeld door de mentor. Die heeft me gefeliciteerd en toen kon het feestje beginnen.”, verteld King.

Ook voor Lance was de uitslag geen verassing. “Het was eigenlijk niets bijzonders. Ik wist zeker dat ik geslaagd was. Ik heb thuis gewacht bij de telefoon met mijn familie.”

Voor Tabitha was het toch wel even spannend: “ik wist ook bijna zeker dat ik geslaagd was, alhoewel ik het wel spannend vond toen de mentor mij belde. Je weet het maar nooit. Gelukkig was het goed nieuws en heb ik keihard gegild.”

Hoe heb je je voorbereid op de eindexamens?
Lance verteld dat hij in de meivakantie gestart is met leren voor de eindexamens. ‘’Ik had met mezelf afgesproken dat ik de eerste week van de meivakantie helemaal niks ging doen aan schoolwerk. De tweede week ben ik aan de slag gegaan, heb ik al het achterstallige huiswerk gemaakt en gewoon veel geleerd. Ik denk wel twee tot drie uur per dag.”

“Ik moet eerlijk bekennen dat ik voor de schoolexamens heb ik geleerd, maar voor de eindexamens niet. Ik ben in de tweede week van de meivakantie extra komen oefenen tijdens de lenteschool op het Bindelmeer College, maar verder heb ik geen boeken opengedaan.”, verteld King. Tabitha voegt hier aan toe: “ook ik ben in de tweede week van de meivakantie naar de lenteschool gekomen om extra te oefenen. Ik heb me vooral gericht op de vakken wiskunde en economie.”

Wat was je moeilijkste vak en op welk resultaat ben je het meest trots?
Tabitha’s grootste struikelblok was economie. “Ik vond economie altijd moeilijk door de vraagstelling en de combinatie van veel tekst en cijfers. Gelukkig heb ik een zeven gehaald en daar was ik zo blij mee.”

“Voor mij is Nederlands het moeilijkste vak. Ik haalde daar een zes voor en dat is mijn laagste cijfer. Verder ben ik trots op mijn hele cijferlijst. Ik heb allemaal zevens, een acht voor wiskunde en rekenen.”, zegt King.

Ook voor Lance was Nederlands een van de moeilijkere vakken. “De afgelopen jaren had ik altijd veel moeite met wiskunde en Nederlands. Ik was erop gebrand om voor wiskunde een goed resultaat te halen en dat is gelukt. Ik had een acht!”

Wat heeft de school en/of hebben de docenten voor jullie betekend in je examenjaar?
“Wat ik heel fijn vind is dat de docenten altijd voor je klaar staan. Als je extra hulp of uitleg nodig hebt, is iedereen bereid om extra tijd vrij te maken. De school is gezellig, maar er moet ook hard gewerkt worden.’’, geeft Tabitha aan.
‘‘Mijn mentor heeft me op de juiste momenten bij de les gehouden. Af en toe was ze me zat en dan kreeg ik op mijn kop, maar ze is ook heel lief geweest. Dat ik ga ik wel missen op het mbo.”, zegt King.

Lance voegt toe: “de docenten hebben me veel geholpen, veel vertrouwen gegeven en vooral aangemoedigd om aan mijn schoolwerk te gaan. Toen ik eind vorig jaar van een andere school kwam, had ik een hekel aan school, maar op het Bindelmeer College heb ik het plezier in school teruggevonden.”

 

Lance Lagas van het Bindelmeer College.

 

King Baffour (links) en Tabitha Kuhr (rechts) voor het Bindelmeer College.
Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK