De Bijlmer School Battle: een uitbarsting van talent!

Bijlmer School Battle

Vrijdag 9 maart streden 4 dansgroepen en 4 solisten om de eerste prijs van de Bijlmer School Battle. In het Bijlmer Parktheater keken ouders, broertjes, zusjes, leerkrachten en dansdocenten van Brede School Kortvoort, Wijk Brede School en Brede School Klaverblad naar een spannende en wervelende strijd.

So you think you can dance, eat your heart out! Hier is de toekomst met snelle moves, coole ritmes, attitude en swag. Heel veel swag!
Er werd geklapt, gejoeld en aangemoedigd. Er was een jury bestaande uit Merci Maduro, Frie Trustfull & Sharon Addico die na elke battle en strijd de moeilijke keuze moest maken welke groep of welke solist, door mocht naar de battle voor de eerste prijs.

De ruim 80 deelnemende leerlingen hadden danslessen gevolgd in de Brede School en zich aangemeld voor de voorrondes in december. Daar hebben ze tips en tricks gekregen van de jury. Dat was goed te zien in het niveau van de ingestudeerde choreografieën en de freestyle battles. Leerlingen en  publiek kregen tussendoor nog een prachtig optreden van Merci Maduro, We Are On The Move traditioneel en Modern en Force de Frappé. Kortom, het was een bruisend feest met heel veel jong en enthousiast talent.

De battle voor dansgroepen is gewonnen door Wijk Brede School Afro Dance, onder leiding van Rachied Belfor. De freestyle battle voor de solisten is gewonnen door Shaylee Martinia. Echter, was de grootste winnaar van de dag het publiek. Zij hebben genoten. Zoals de jury zei: ‘eigenlijk heb je bij zo’n battle alleen maar winnaars!’

De Bijlmer School Battle werd georganiseerd door We Are On The Move, Bijlmerparktheater, PPOZO en het stadsdeel Zuidoost.

 

 

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK