Bijlmer Steelband Kids Finalist Amsterdamse Muziekprijs 2018

Amsterdamse Muziekprijs 2018

AMSTERDAM – Zaterdag 10 en zondag 11 maart jl. gierden de zenuwen door de gangen van Muziekschool Amsterdam Noord. In twee leeftijdscategorieën en twee genres is er die dagen hard gestreden voor een plaats in de finale van de Amsterdamse Muziekprijs 2018.

De Amsterdamse Muziekprijs is inmiddels een traditie geworden en wordt sinds 2002 door Muziekschool Amsterdam en Muziekschool Amsterdam Noord georganiseerd. Het is dé music battle voor alle Amsterdamse kinderen en jongeren tot en met 16 jaar die samen muziek maken. Elk Amsterdams orkest, koor, duo of ensemble en elke Amsterdamse band kan mee doen. Met de Amsterdamse Muziekprijs worden kinderen en jongeren gestimuleerd en uitgedaagd om samen te spelen en op te treden.

In totaal hebben er 25 bands en ensembles uit alle delen van de stad meegedaan. Een vakjury bestaande uit diverse profs uit de muziekwereld, beoordeelde de kinderen en jongeren. Er werd gekeken naar de presentatie, het technisch niveau, het samenspel, de muzikaliteit én authenticiteit.

Zuidoost ’s eigen Bijlmer Steelband Kids werd een van de finalisten in de categorie klassiek/wereldmuziek tot 12 jaar. Alle winnaars van de voorrondes staan op zaterdag 14 april in de finale in het DeLaMar Theater.

Meer informatie over deelnemers, finalisten en juryleden? Kijk op amsterdamsemuziekprijs.nl

Bijlmer Steelband Kids

Foto: Fokke van Saane

 

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK