Da Bounce Urban Film Festival (DBUFF)

DBUFF

Van 1 tot en met 4 november vindt de vijfde editie van DBUFF plaats. Kom genieten van een mooie selectie van 35 Black Films; films van zwarte makers en met een overwegend zwarte cast.  Het aanbod van DBUFF2018 is breed: er is voor ieder wat wils! Van romantische comedy’s en thrillers tot aan drama’s en documentaires. Maar praat ook mee tijdens de interessante talks en ontmoet internationale gasten uit de filmindustrie. Daarnaast zijn er ook netwerkborrels, food & drinks, een film quiz, karaoke en een afterparty. Je hebt maar één keer per jaar de kans dit bijzonder festival te ervaren. Dit wil je niet missen!

De organisatie: “Wij vinden het natuurlijk fantastisch om dit festival te organiseren, maar boven alles vinden wij DBUFF een MUST! Meer kleur op TV is een MUST! Meer kleur op onze bioscoopschermen is een MUST! Dat maakt van DBUFF niet alleen een mooi, supergezellig filmfestival: DBUFF is een noodzaak!”

Binnen het programma is er speciale aandacht voor de thema’s diversiteit, racisme, LGBTQ en vrouwenemancipatie en zijn er naast filmvertoningen panels en debatten over deze onderwerpen. Laat je stem horen tijdens DBUFF!

De Film Première van NIGHT SCHOOL: 4 oktober – Pathé Arena – start 18:45
Kom naar de première van deze hilarische film met Kevin Hart (‘Ride Along’) en Tiffany Haddish (‘Girls Trip’) in de hoofdrol. Een film als NIGHT SCHOOL kijken bij Da Bounce Urban Film Festival is een beleving op zich! Het publiek, de sfeer….het is ongekend. Maak het mee! Tickets zijn NU verkrijgbaar: www.dbuff.nl/tickets

Talentvolle Filmmakers opgelet! Stuur uiterlijk 5 oktober je Short Film naar DBUFF en maak kans op de Talent Award
Binnen deze editie wordt er ook aandacht geschonken aan talentontwikkeling. Jonge filmmakers kunnen hun korte film inzenden om kans te maken op de DBUFF Talent Award. Deze bestaat uit een stimuleringsprijs van € 1.000, een vertoning van de film op het British Urban Film Festival en een coaching traject met een professionele filmcoach. Geïnteresseerd? Lees meer hierover op de website www.dbuff.nl/submissions

Diversity in the Picture
In 2016 is DBUFF gestart met het onderdeel Diversity in the Picture. Met Diversity in the Picture brengt DBUFF de zwarte acteurs die Nederland rijk is, in beeld. Van deze filmprofessionals worden mooie portretfoto’s en videoportretten gemaakt. De foto’s zijn te bewonderen tijdens verschillende exposities. Zo zijn de foto’s een eyecatcher voor het publiek tussen Pathé Arena en winkelcentrum de Amsterdamse Poort. De videoportretten worden vertoond tijdens het festival.

DBUFF2018: Een greep uit de filmprogrammering
Tijdens DBUFF geniet je van meer dan 35 black films in allerlei genres. What to see @ DBUFF, een paar highlights:

Kings
Een must-see drama/thriller met Halle Berry (‘Monsters Ball, X Men’) en Daniël Craig (James Bond) in de hoofdrol. Deze film speelt zich af in de tijd van de LA Riots in 1992.

Breaking in
Een powervrouw vecht voor haar kinderen die worden gegijzeld door een aantal criminelen. Met Gabrielle Union (‘Being Mary Jane’) in de hoofdrol.

Love Jacked
Een hilarische romantische comedy over een jonge vrouw die met een man afspreekt haar verloofde spelen, zodat ze haar familie tevredenstelt.

A way of life
Een documentaire over HipHop Culture over de hele wereld. De makers van deze films hebben meer dan 20 landen bezocht, waaronder Nederland, om deze cultuur/lifestyle in beeld te brengen.

The burial of Kojo
Het is een verhaal van een Ghanese vader, Kojo, en zijn relatie met zijn dochter, Esi. De liefde die deze twee delen is onafscheidelijk. Een verhaal over het lot en dromen.

Monsters and man
Een meesterwerk over politiegeweld en de gevolgen hiervan. John David Washington (BLACKKKLANSMAN), zoon van Denzel Washington, speelt de hoofdrol in deze fantastische film.

DBUFF: dit mag je niet missen! Haal NU je dagkaarten en kom een hele dag genieten van alles wat het festival te bieden heeft!
Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK