Cursus verliesverwerking van MaDiZo start 7 november 2018

MaDiZo

Bij verlies van een partner door overlijden biedt Stichting Maatschappelijke Dienstverlening Amsterdam Zuidoost en Diemen (MaDiZo) de tweejaarlijkse cursus verliesverwerking aan. Herkenning en erkenning en het praten met lotgenoten bieden vaak troost bij verlies. De cursus bestaat uit 8 bijeenkomsten en is gratis voor bewoners van Zuidoost en Diemen. Startdatum is woensdag 7 november 2018 van 13.30 tot 15.30 uur in de Brede Hoed, D.J. den Hartoglaan 8 in Diemen.

De cursus Verliesverwerking vindt twee keer per jaar, in het voor- en najaar, plaats en wordt aangeboden door maatschappelijk werkers Janina Poppes en Marthe Ackerman van MaDiZo. Ze helpen deelnemers bij het erkennen en herkennen van verlies, hoe om te gaan met de eigen situatie en begeleiden de gesprekken met lotgenoten. Maatschappelijk werker Janina Poppes vertelt verder: “Ik krijg veel dankbare berichten van deelnemers uit de groep. Zo schrijft deelneemster Annelies dat het voor haar goed is geweest om naar lotgenoten te luisteren. En natuurlijk is de pijn na deze weken voor haar niet weg. Maar ze heeft gemerkt dat ze geen uitzondering is en dat verdriet erbij hoort.”

Aanmelden
Aanmelden voor de cursus kan bij Marthe Ackerman en Janina Poppes door een mail te sturen naar: m.ackerman@madizo.nl of j.poppes@madizo.nl. Voor de start van de cursus wordt er altijd een kennismakingsgesprek ingepland. Aan de cursus zijn geen kosten verbonden.

MaDiZo in Amsterdam Zuidoost en Diemen
MaDiZo is er voor alle bewoners van Amsterdam Zuidoost en Diemen en biedt ondersteuning bij het oplossen van problemen in hun sociale, maatschappelijke, persoonlijke en financiële situatie. Bewoners kunnen voor vragen op het gebied van geld, wetgeving, relatie, gezondheid, huisvesting, verlies  van nabestaanden en mantelzorg in Zuidoost terecht bij MaDiZo. Ga naar www.madizo.nl voor de locaties, tijden van het inloopspreekuur en telefonisch spreekuur.

 

Foto: Marthe Ackerman (links) en Janina Poppes (rechts).

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK