Calamiteitenoefeningen in de Gaasperdammertunnel

Calamiteitenoefeningen

Hulpdiensten houden 6 november de eerste calamiteitenoefeningen in de Gaasperdammertunnel. Op 5 november worden deze voorbereid. Ze maken gebruik van de speciale calamiteitenroute aan de oostkant van de tunnel. Deze route gaat via afrit 1 S113 Kromwijkdreef. Van maandag 5 november 15.00 uur tot en met dinsdag 6 november 23.00 uur is deze afrit dicht voor verkeer komende uit de richting Diemen. Verkeer wordt omgeleid via afrit 2 S112 Gooiseweg. De omleidingsroute wordt met gele borden aangegeven.

Rijkswaterstaat organiseert deze calamiteitenoefeningen samen met politie, brandweer en ambulancediensten. Voordat de langste landtunnel van Nederland opengaat moet voor hulpverleners duidelijk zijn wat bijvoorbeeld de beste aanrijroute is, waar aansluitingen voor de brandblusleidingen zitten en hoe de vluchtroutes lopen. Tegelijkertijd testen we de veiligheidssystemen en oefenen de tunneloperators mee.

Omwonenden kunnen wat van de oefeningen meekrijgen. Er kan bijvoorbeeld hulpdiensten gezien worden die komen aanrijden met sirenes/zwaailichten of er is rook te zien. Het gaat hier niet om echte nood, maar om een oefening. Er hoeft niet gebeld te worden naar hulpdiensten.

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK