Corona ’social distance’ bus rijdt vandaag door Zuidoost

social distance

Vanaf dinsdag 31 maart rijdt een speciale bus langs de Amsterdamse wijken, straten en pleinen. Om te beginnen in stadsdeel Zuidoost. Vanuit deze (omroep) bus zijn in verschillende talen instructies te horen over social distancing. Te weten: Nederlands, Engels, Spaans, Twi (Ghanees), Papiaments, Somalisch, Arabisch en Turks. Het belang van het opvolgen van de instructies is levensreddend groot.

Een meerijdende jongerenwerker spreekt, waar nodig,  de bewoners aan en geeft hen informatie. De actie is een aanvulling op de veelal geschreven en digitale informatie vanuit de overheid.

Dinsdag en woensdag in Zuidoost, daarna naar andere stadsdelen
De bus start dinsdag en woensdag in Zuidoost en vervolgt daarna de weg naar andere stadsdelen. De Corona/Social Distance Bus blijft rijden, zolang als dat nodig is.

Goede aanvulling
“Deze bus zorgt ervoor dat nog meer bewoners van Zuidoost op de hoogte zijn van de belangrijke informatie rond het Corona virus. Het gesproken woord van mens tot mens uiteraard op minimaal 1.5 meter afstand is een goede aanvulling op Radio, TV, kranten en social media, ” legt stadsdeelvoorzitter Tanja Jadnanansing uit.

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK