Conferentie ‘De kracht van Zuidoost’

Op woensdag 9 maart verzamelden bijna 200 vertegen-woordigers van organisaties en actieve bewoners uit Zuidoost zich in het Bijlmerparktheater. De dag stond in het teken van verbinding en de kracht van Zuidoost. Saundra Williams, programmadirecteur van het Masterplan, opende de conferentie samen met Kenny Zschüschen, woordvoerder van het Social Pact en stadsdeelvoorzitter Tanja Jadnanansing.

Vlnr: Saundra Williams, Kenny Zschüschen en Tanja Jadnanansing

“Deze dag geven we vanuit het Masterplan rekenschap over wat er in het afgelopen jaar is gedaan” sprak Saundra.  “We kijken elkaar in de ogen om kritisch en opbouwend te bevragen: wat hebben we nodig om verder te komen? En welke rol ga ik hier zelf in nemen?” Ook Kenny Zschüschen van Social Pact benadrukte, dat bewoners zich uitspreken, om te zorgen dat het masterplan door iedereen gedragen wordt. Hij riep op om elkaar op te zoeken en vast te houden, om samen de droom van Zuidoost waar te maken.

Neem de bewoners serieus
Na de inleiding volgden een aantal sprekers die elk op hun eigen manier de kracht van Zuidoost benoemden. André Reeder, activist en professioneel organisatieondersteuner bij Venzo, riep op tot meer transparantie van bestuur: “Neem de bewoner serieus, beweeg je ook als top onder de bewoners, waardeer de initiatieven en projecten van bewonersorganisaties, niet alleen met mooie woorden maar ook met financiële middelen”.

Daarna volgden panelgesprekken met eerst Brian Juan Pedro en Virgil Tevreden, Lesny Heikerk en Cheriva Volney, Dayenne Tempo en Ogor Okafor. Zij vertelden over hun ervaringen en tegenslagen in Zuidoost en hoe ze kracht en veerkracht hebben getoond om daar uit te komen.

Common Ground
In de loop van de dag waren er veel reacties vanuit het publiek. Oproepen voor onder andere betere toegankelijkheid voor gehandicapten, ruimte voor kunstenaars, aandacht voor coaching van jongeren. Programmadirecteur Saundra Wiilliams riep op om het samen en anders te doen: “Om het masterplan te laten slagen, is het nodig dat we niet meer vanuit onze eigen positie denken, maar vanuit een ‘Common Ground’. Laten we een ander gesprek voeren. Ja, er is pijn en er is veel misgegaan, maar hoe kunnen wij het anders doen?”

Met een optreden van Jeritza Toney werd de conferentie afgesloten. Zij had de dag in een lied samengevat en bracht dat ten gehore.
Deel dit bericht op social media
Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK