Bouw aan jouw Zuidoost

“Bouw aan jouw Zuidoost” is een project dat valt onder het Masterplan Zuidoost. Een van de doelstellingen van het plan is om jongeren uit Zuidoost een opleiding te bieden waarmee ze meer kans op een goede baan hebben. Een andere doelstelling is om meer woningen in Zuidoost te bouwen, ook voor jongeren. Met het project Bouw aan jouw Zuidoost komen deze doelstellingen samen.

Mogelijkheden in de bouw

Met Bouw aan jouw Zuidoost worden jongeren opgeleid voor een baan in de bouw. Dat is hard nodig, want met alle bouwplannen die er zijn in Zuidoost en de rest van Nederland, zijn er veel mensen nodig in de bouw. Er zijn talloze soorten banen in de bouw. Van architect tot werkvoorbereider en van elektricien tot bouwkundig tekenaar. Of wat dacht je van timmerman of projectleider op de bouwplaats. Voor al deze banen zijn er opleidingen, op verschillende niveaus. Van VMBO tot WO. Voor jongeren mét en zonder diploma. Voor verschillende groepen jongeren uit Zuidoost is er een toekomst in de bouw.

 

Sleutelfiguren

Het project Bouw aan jouw Zuidoost is nu in de voorbereidende fase. Samen met externe partners wordt gekeken hoe we jongeren kunnen bereiken én enthousiast kunnen maken voor een opleiding in de bouw. Hiervoor zijn bijvoorbeeld sleutelfiguren gevraagd naar hoe zij tegen de bouw aan kijken en hoe zij denken jongeren te bereiken en te enthousiasmeren voor een opleiding of baan in deze kansrijke sector.

 

Planning

Een volgende stap is de uitwerking van Bouw aan jouw Zuidoost: hiervoor worden jongeren, de gemeente, werkgevers en de Bouwacademie aan elkaar verbonden. En wordt er gestreefd dat jongeren in 2022 daadwerkelijk kunnen starten met een opleiding, die uiteindelijk leidt tot een baan in de bouw.

 

Kortom, Bouw aan jouw Zuidoost biedt goede opleidingsmogelijkheden en structurele arbeidsplaatsen aan jongeren die hierdoor kunnen gaan bouwen aan hun stad en stadsdeel.

 

Meer weten over Bouw aan jouw Zuidoost? Hou dan de social-kanalen van ZO=Zuidoost in de gaten, of ga naar www.zoiszuidoost.nl en schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Deel dit bericht op social media
Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK