Vrijwilliger Vertelt: Richardo Burnet

Venzo is het verbindingsplatform voor maatschappelijk inzet. Deze week in ‘Vrijwilliger vertelt’ het verhaal van Richardo Burnet (65 jaar). Hij is een betrokken bewoner in Amsterdam Zuidoost. Hij zet zich al jarenlang als vrijwilliger op verschillende manieren in. Als EHBO’er op festivals, als vrijwilliger in Kraaiennest of als buurtambassadeur van Koningshoef.

 

‘Jaarlijks bieden wij activiteiten aan, voor kinderen of ouderen. Daarnaast organiseren wij vier keer per jaar een Schouw in de wijk. Dan gaan bewoners, gemeente Amsterdam Zuidoost en de woningbouw de wijk in.

Maar door de pandemie is alles even op stop gezet.

 

Ik vind het belangrijk om mij voor de wijk in te zetten en verschillende activiteiten te organiseren. Mijn motto is ‘Schoon, Heel en Veilig’. Contact maken met anderen en mensen met elkaar verbinden zijn voor mij zeer essentieel.

 

Door ons motto hebben mensen een fijn gevoel over hun buurt en voorkomen we problemen. Onze samenwerkende partners zijn Beter Buren, De Politie, Stadsdeel, Woningbouwcorporatie, Venzo en PBAZO. Als ik kinderen uit de buurt rustig zie spelen, ben ik een voldaan mens. De buurtbijeenkomsten en activiteiten in onze wijk Koningshoef zijn altijd prachtig en effectief, gezien het aantal mensen dat komt.

 

Als vrijwilliger word ik gewaardeerd, ik was ooit zelfs ‘vrijwilliger van het jaar’ en ben al meer dan 40 jaar vrijwilliger in het leven. Tegelijkertijd vind ik dat vrijwillige inzet te weinig ondersteund wordt. We zouden een vaste plek voor vergaderingen en activiteiten bijvoorbeeld goed kunnen gebruiken.

Desondanks raad ik iedereen aan om terug te geven aan je buurt, door af en toe als vrijwilliger te werken. Het verrijkt je leven en het verrijkt het leven van anderen! ´

Richardo Burnet was ooit vrijwilliger van het jaar!
Deel dit bericht op social media
Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK