Bijlmer van Claudia Esajas

Claudia Esajas

Gezinssituatie: Ik woon samen met mijn man en onze twee opgroeiende schatjes.

Hobby’s: Ik ben een seminar junkie! Seminars bezoeken en geïnspireerd raken door geweldige sprekers, terwijl ik ondertussen een berg aan kennis opdoe, is mijn favoriete manier om mijn tijd door te brengen.

Waarmee verdiende je je eerste geld?
Beeldmateriaal verkopen aan reclamebureaus, magazines en uitgeverijen bij een fotostockbureau. Die stuurden we destijds nog op in een envelop. Dat kan je je nu niet meer voorstellen, alles gaat nu digitaal.

Wie zou je weleens willen ontmoeten?
President Barack Obama.

Waarvoor kunnen ze je ‘s nachts wakker maken?
Een topspreker! Bijvoorbeeld Les Brown, Lisa Nichols of Tony Robbins.

Beste boek of film?
‘I know why the caged bird sings’ van Maya Angelou. Eigenlijk al haar werk, inclusief haar gedichten. Haar analogieën zijn onaards, ze geeft je het gevoel dat je het verhaal ervaart.

Wat wil je nog doen voor je dood?
De Maya ruïnes bezoeken.

Wat is je levensmotto?
Volg je dromen en laat je niet tegenhouden, ook al delen de mensen in je omgeving jouw visie niet. Geloof in jezelf!

Wat is de mooiste plek in Zuidoost?
De Gaasperplas: in de zomer ben ik er vaak te vinden, op een strandlaken, met een goed boek en mijn koeltas vol goodies binnen handbereik!

Wat zou je veranderen als je de baas was Amsterdam Zuidoost?
Ik zou een brug slaan tussen de twee kanten van Zuidoost. Op deze manier meer openheid en kansen creëren voor de bewoners richting het glanzende kantorenpark aan de andere kant van het spoor en vice versa.

Mooiste herinnering aan Zuidoost?
Mijn kinderen waren nog klein en mijn nieuwe mamafiets stond buiten voor de deur: ik woon op de Bijlmerdreef. Opeens werd er aangeklopt, het was al donker dus ik was engszins op mijn hoede. Een slungelige jongeman met rasta’s en een hoodie tot ver over zijn oren getrokken, hield zijn hand omhoog en zei: “mevrouw, u hebt uw sleutels in uw fiets laten zitten, alstublieft” en hij liep weer door. Dat is het Zuidoost waar je niet over leest in media. En het bezoek van Barack Obama in AFAS natuurlijk! Het gevoel dat ik had toen ik ’s ochtends de bus instapte om hem te horen spreken was onvergelijkbaar!

Omschrijf jouw Amsterdam Zuidoost in 3 woorden.
Natuur, gezelligheid en ruimte.

Wat vind je van Bijlmer&Meer?
Heerlijk om te lezen met leuke en herkenbare rubrieken. Het geeft een stem aan de bewoners en vormt en hele fijne tegenhanger voor de veelal negatieve beeldvorming rondom ons heerlijke stadsdeel.

 

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK