Bijlmer van Marjanne Meinsma

Marjanne Meinsma

Gezinssituatie: Alleenstaand met 2 kinderen in de leeftijdscategorie 14 t/m 20 jaar. Een hele kluif, die pubers. Maar we hebben het goed met elkaar. En sinds kort hebben we ook 2 kittens.

Hobby’s: Lezen, TV/films kijken, sport, maar ook organiseren. Ik vind m’n werk bij de Graduate School in het AMC ontzettend leuk. Al mijn vrije tijd gaat op om als vrijwilliger te besturen, te organiseren en de gezelligheid mee te maken bij Atletiekvereniging Feniks in het Bijlmerpark.

Waarmee verdiende je je eerste geld?
Dat moet met bollenpellen zijn geweest. Na mijn eerste levensjaren in Driemond te hebben gewoond, verhuisden we als gezin naar de Langedijk (ten noorden van Alkmaar). Daar zijn veel landbouwers die tulpen verbouwen. In de zomer worden de tulpenbollen uit de grond gehaald en moeten worden schoongemaakt. Dat schoonmaken noemen ze bollenpellen. Toen der tijd mocht je dat nog doen als je 11, 12 jaar was.

Wie zou je weleens willen ontmoeten?
Ik zou weleens een goed gesprek willen hebben met de familie Obama. Of ik zou weleens een bijeenkomst van de Bilderberg Conferentie willen meemaken.

Waarvoor kunnen ze je ’s nachts wakker maken? 
Een spannende sportfinale. Zoals ooit de 10km met de foute wissel van Sven Kramer, een atletiekfinale, bv 100m sprint van Dafne Schippers of Churandy Martina, etc. En ook als de kinderen na een avond stappen terugkomen, mogen ze me even wakker maken om zich weer veilig thuis te melden.

Beste boek of film? 
Ik vind films waar je nog uren over kunt napraten erg leuk. Onlangs bijvoorbeeld de film Layla M. van Mijke de Jong. Waarom gaat ze naar Syrië, waarom komt ze terug en waarom wordt ze zo vijandig weer ontvangen? Voer voor discussie. De film Noveciento (of 1900) van Bernardo Bertolucci is de allermooiste film ooit. Een epos. En verder alles van de regisseur Spike Lee. Mooiste boek: Alleen op de wereld van Hector Malot (tranen met tuiten gehuild), Dokter Zjivago van Boris Pasternak (lezen en nog eens lezen en dan nog eens). Verder alles van Jerzy Kosinski (De Geverfde Vogel, Being There) en Stephen King (lekker eng).

Wat wil je nog doen voor je dood?
Genieten van m’n nieuwe huis, de kinderen succesvol zien opgroeien en oma worden.

Wat is je levensmotto?
‘’Wie goed doet, goed ontmoet.’’

Wat is de mooiste plek in Zuidoost?
De atletiekbaan in het Bijlmerpark (daar gebeuren mooie dingen!) en langs de rivier het Gein (lucht en leven).

Wat zou je veranderen als je de baas was Amsterdam Zuidoost?
Ik zou aan iedereen vragen om open te staan voor ontmoeting met elkaar. Er wordt wat mij betreft nog veel te veel in groepjes gedacht. Wat mij betreft zijn we één met elkaar.

Mooiste herinnering aan Zuidoost?
De zomers in Zuidoost… parken vol met mensen, iedereen is vrolijk en praat met elkaar.

Omschrijf jouw Amsterdam Zuidoost in 3 woorden.
Ontdekkingsreis in eigen buurt.

Wat vind je van Bijlmer&Meer?
Het is altijd leuk om te lezen waar anderen mee bezig zijn en hun motivatie vandaan halen. Dat werkt voor mij inspirerend.

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK