Bijlmer ArenA krijgt nachtnetstop

Bijlmer ArenA nachtstop

AMSTERDAM ZUIDOOST – Nog dit jaar krijgt station Bijlmer ArenA een nachtnetstop. De nachtnettreinen maken dan vrijdag- en zaterdagnacht een extra stop om 02.30 uur op Bijlmer ArenA. Dit zijn gemeente Amsterdam en NS overeengekomen.

Tot tevredenheid van Andro Bottse, portefeuillehouder Verkeer en Vervoer van stadsdeel Zuidoost. ‘Dit is een flinke verbetering voor bezoekers aan evenementen in het ArenA-gebied, één van de grootste uitgaanslocaties van ons land. En Zuidoost wordt beter bereikbaar. Ik ben er blij mee. Hiermee gaat een lang gekoesterde wens in vervulling.’ Een andere tevreden bestuurder is wethouder Pieter Litjens (Verkeer en Vervoer): “De ArenAPoort is het tweede uitgaanscentrum van Amsterdam. Jaarlijks zijn hier vele grote (grote) evenementen. Het succes van het gebied wordt mede bepaald door een goede bereikbaarheid. Het is mooi dat bezoekers straks gebruik kunnen maken van een extra nachtnetstop.”

Proef 
Vooralsnog gaat het in het eerste jaar om een proef. De nachtnettreinen doen dan s ’nachts om 02.30 uur station Bijlmer ArenA aan, dit betekent dat bezoekers aan de events in plaats van tot 01.30 uur tot 2.30 uur nog per trein richting Amsterdam/Utrecht kunnen reizen. Het eerste jaar analyseren NS, gemeente Amsterdam en de evenementenaanbieders het functioneren van de uitbreiding van het nachtnet op station Bijlmer ArenA. Bij een positieve evaluatie, begin 2019, met NS, Handhaving en Toezicht van de gemeente en omgevingspartijen, gaat Amsterdam NS verzoeken de dienstregeling in de weekendnachten verder uit te breiden naar de hele nacht.

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK