Actieve kinderen zijn blije kinderen

Actieve kinderen

Professor Dr. Erik Scherder gaf op woensdag 4 april, tijdens de ouderbijeenkomst Actieve kinderen zijn blije kinderen, een lezing aan 120 ouders en verzorgers van kinderen uit de K-buurt over het nut van bewegen voor het brein. Ruim 45 minuten luisterden de bezoekers in de Wi Eegi Kerki in Amsterdam Zuidoost aandachtig naar zijn verhaal en werd er veel gelachen. De boodschap om meer te bewegen kwam duidelijk aan bij het publiek. De 20 minuten die men had om vragen te stellen aan Erik Scherder bleken niet genoeg.

Na afloop van de presentatie van Erik Scherder gingen de ouders in groepjes uiteen om te praten over hun ervaringen in de K-buurt met bewegen, sporten, het zitgedrag beperken en het buitenspelen van hun kinderen. De lezing van Erik Scherder heeft de ouders veel inspiratie gegeven om aan de slag te gaan met het halen van de beweegnorm van hun kinderen én hun eigen bewegen. Volwassenen moeten minstens 30 minuten matig tot intensief bewegen per dag, terwijl voor de kinderen de norm zelfs 1 uur matig tot intensief bewegen per dag is.

Voor meer informatie over de bijeenkomst kunt u contact opnemen met Vincent Pappot, sportmakelaar Bijlmer Oost, via v.pappot@amsterdam.nl.

 

Foto: Paco Núñez

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK