Bewonersreactie: Zwerfafval en geen licht op straat bij Hogevecht

Hogevecht

Bijlmer&Meer kreeg bericht van een bewoner van Hogevecht die gefrustreerd is over de verlichting in de buurt en de afval die er rondzwerft. De bewoner geeft aan: ‘‘bij ons doet de straatverlichting, op één lantaarnpaal na, het niet’’. De bewoner vroeg zich af of de gemeente Amsterdam hier wat aan kon doen want ‘‘ook het onkruid groeit en zwerfvuil verzamelt zich’’. De bewoner geeft aan een melding gedaan te hebben, maar geen reactie ontvangen te hebben. Bijlmer&Meer nam contact op met de gemeente Amsterdam om te kijken hoe de gefrustreerde bewoner verder geholpen kon worden.

Reactie vanuit de Gemeente:
‘‘De gemeente stelt het zeer op prijs dat bewoners melding doen van overlast in de openbare ruimte. Doorgaans reageren de betrokken diensten daar sneller op, maar deze specifieke melding is niet in het systeem aangetroffen. Na de vraag van Bijlmer&Meer hebben mijn collega’s een en ander uitgezocht en een passende oplossing gevonden.’’

De oplossing betreft:

  • Het afval wordt opgeruimd.
  • De boomstam wordt afgevoerd.
  • De kapotte verlichting wordt binnen uiterlijk 5 werkdagen hersteld.

Aanvullend heeft een betrokken medewerker van de gemeente Amsterdam zich bereid verklaard een gesprek te hebben met de bewoner die de overlast heeft gemeld. De gefrustreerde bewoner en medewerker van gemeente Amsterdam zijn met elkaar in contact gebracht.

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK