Vrijwilliger Vertelt: Dorien Groeneveld

Dorien Groeneveld

Dit is de kick-off van de maandelijkse rubriek ‘Vrijwilliger Vertelt’ van Venzo. Venzo is het verbindingsplatform voor maatschappelijke inzet in Amsterdam Zuidoost. Deze editie is Dorien Groeneveld aan het woord, sociaal makelaar binnen Venzo. Sinds 2012 verbindt zij vrijwilligers aan organisaties en andersom.

“Ik heb echt de leukste job: ik spreek zo veel mensen die zich willen inzetten! Voor iedereen is er wel passend vrijwilligerswerk. Ik werf vrijwilligers en samen met hen zoek ik een activiteit die past. Dat werkt ook andersom. Nadat de koppeling is gemaakt, blijf ik in contact met beide partijen.”

Divers aanbod
“We hebben veel verschillende vrijwilligersactiviteiten. Binnen de zorg, op het gebied van sport of onderwijs of als maatje. Ook zijn we regelmatig op zoek naar gastheren/-vrouwen op bijeenkomsten, administratieve ondersteuners of EHBO’ers.”

Wat doet Venzo nog meer?
“We ondersteunen bewoners en organisaties bij het uitvoeren van hun werk, zoals bij het schrijven van een projectplan of subsidieaanvraag of het opzetten van vrijwilligersbeleid. Daarnaast bieden we cursussen aan via onze burgeracademie (www.burgeracademie.nu). Allemaal belangrijke zaken voor bewoners om hun organisatie op de juiste en professionele manier te leiden. Ook hebben we een netwerk van gepensioneerde professionals (www.ngpn.nl) als er extra (specialistische) ondersteuning nodig is.”

Contact
“Wil je meer weten over Venzo? Kijk eens rond op www.venzo.co.nl, stuur een mail naar info@venzo.co.nl, bel ons op 020-7601170 of kom eens langs op de Bijlmerdreef 95! We zijn open van maandag tot en met donderdag van 09:00 tot 17:00 uur. Ik hoop tot ziens!”

Volgende maand geeft Venzo een vrijwilliger het woord.

Foto: Lesley Adu

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK