Bewoners zetten Grubbehoeve in het licht

De feestelijke opening van het kunstproject ‘Licht op Grubbehoeve‘ is achter de rug. Bijna 100 bewoners van Grubbehoeve waren getuige van de festiviteiten. Een voor een werden de kunstwerken onthuld. De ingangen van de portieken van Grubbehoeve zijn daarmee nu duidelijk zichtbaar en herkenbaar. Een mooie impuls voor de leefbaarheid en het gevoel van veiligheid rond de flat.

Bewoners geven ‘Klassieke Bijlmerflat’ frisse look

Grubbehoeve is een ‘klassieke’ Bijlmerflat in Amsterdam-Zuidoost. De leefbaarheid van de flat is de laatste jaren enorm verbeterd. Maar de entrees (5 stuks) waren matig verlicht en ronduit lastig vindbaar voor bijvoorbeeld nooddiensten. Onder het motto ‘Bewoners aan zet’ deed Rochdale een oproep aan de bewoners om mee te denken aan de oplossing van dit probleem. Daarbij moesten ze vooral ook zelf de handen uit de mouwen steken. Dit resulteerde in het project ‘kunstzinnige ingangsherkenning’. 

Elk portiek eigen Look & Feel

Elk portiek eigen Look & Feel

De portieken zijn opgeknapt en opgefrist. Ze hebben allemaal een eigen kleur en beeltenis gekregen. Kunstenaar en bewoner van de flat Ruud Meulmeester heeft het project vormgegeven. Hij fotografeerde Grubbehoevebewoners en gebruikte hun portretten om elke entree te verlichten en een eigen identiteit te geven. Met dit kunstproject zijn de portieken van de flat Grubbehoeve uitstekend zichtbaar geworden. Het project doet daarmee veel voor de leefbaarheid en (het gevoel van) veiligheid van de buurt.   

Ruud Meulmeester:

“Bij alle vijf ingangen van flat Grubbehoeve hangt nu mijn kunst. Je moet het zien als een vijfluik. Met een verbindend thema, namelijk kleur. Onze hersenen zijn in staat om deze te herkennen, zelfs wanneer de foto’s op afstand van elkaar geplaatst zijn. Wanneer je dit goed gebruikt in het beeld. Dan wordt de herhalende factor een vast gegeven voor de kijker.”  

Bewoners aan zet
Deel dit bericht op social media
Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK