Bestuur stadsdeel Zuidoost vergadert weer op locatie

AMSTERDAM ZUIDOOST – Zin in een schouw? Loop dan op dinsdag 17 oktober mee met experts. En zie en leer hoe de openbare ruimte verder verbeterd kan worden. De schouw start om 18.30 uur en duurt tot 19.30 uur. Vertrekpunt: Buurthuis Anansi, Daalwijk 11. Anansi vormt om 19.30 uur ook het decor voor de vergadering van de bestuurscommissie Zuidoost op locatie. U bent weer van harte welkom! Aanmelden is niet nodig.

Voor de meeste bewoners is het erg belangrijk dat hun buurt er goed uitziet. Soms melden zij dat zaken beter kunnen. Bijvoorbeeld door 14020 te bellen of online via een Melding Openbare Ruimte Amsterdam (MORA). Experts van de gemeente leggen tijdens de vergadering van bestuur Zuidoost op locatie, van 19:30-21:00 uur, uit wat zij met die meldingen doen. Wilt u daarna nog meer weten? Dan kunt u na de vergadering vragen stellen aan de deskundigen van de gemeente.

Wilt nu niet meelopen met de schouw, maar wel de vergadering bijwonen, dan kunt u vanaf 19:30 naar buurthuis Anansi komen. Verder op het programma: ‘bewoners aan het woord’. Los daarvan is er volop ruimte voor het stellen van vragen en deelname aan het gesprek.

Ogen en oren van de stad
De bestuurscommissie Zuidoost vergadert sinds herfst 2016 op locatie. Steeds zoveel mogelijk verspreid over het stadsdeel. Bedoeling: bewoners nog meer gelegenheid geven om mee te praten en hun mening te geven over zaken die hen aangaan. Daarmee geeft de bestuurscommissie invulling aan het begrip ‘ogen en oren van de stad’.

Maandelijks
De bestuurscommissie Zuidoost bestaat uit een algemeen bestuur (AB). Vanuit hun midden wordt een dagelijks bestuur (DB) gekozen. Het AB houdt maandelijks een (openbare) vergadering. In de regel bestaat deze achtereenvolgens uit een beeldvormend, oordeelsvormend en besluitvormend deel. Voortaan is dus het beeldvormende deel op locatie. De oordeelsvormende en besluitvormende vergaderingen worden nog wel standaard en regelmatig in de raadzaal van het stadsdeelkantoor aan het Anton de Komplein gehouden. Het AB telt dertien leden. Meer weten? www.amsterdam.nl/zuidoost.

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK