Aisha Martina Untold member from the beginning

Door: Otmar Watson

Binnen Untold zijn er nog steeds een aantal kernleden die vanaf de oprichting, oktober 2002, nog steeds actief zijn binnen Untold. Aisha Martina is daar een van, Aisha was ook deelnemer van het uitwisselingsproject naar Londen in oktober 2002 tijdens de jaarlijkse Black History Month in Engeland.

Zij was toen nog danseres van de dansgroep Las Chicas Magistrales. “In deze week is Untold ontstaan, nadat we als artiesten hadden opgetreden in de bi-culturele wijk Brixton en de Zuid-Afrikaanse dans- en muziekvoorstelling Umoja hadden gezien. Otmar Watson had me uitgenodigd met het idee om ook een danstheatervoorstelling te maken maar dan over de geschiedenis van Afrikaanse Surinamers en Curaçaoënaars. Dit vond ik zeer goed idee en met een kleine kernteam hebben we hieraan vormgegeven”, aldus Martina. De reden om Untold te starten voor Aisha was vooral de interesse naar onze Afrikaanse identiteit en het delen van de kennis hierover aan andere jongeren van Afrikaanse afkomst. Deze informatie kreeg ze voordat ze startte met Untold helaas niet.

Aisha heeft succesvol de HBO opleiding Bedrijfskundige Informatie, domein Economie en Management afgerond aan de Hoge School voor Economische Studies in Amsterdam. Daarna heeft Aisha de opleiding HBO Coaching en Begeleidingskunde ook succesvol afgerond. Ook heeft ze haar propedeuse voltooid voor de Masteropleiding HRM en Human Behavior. Na haar 1e HBO opleiding heeft ze gewerkt bij Getronics PinkRoccade en was ze nog steeds actief bij Untold. Na een aantal jaren gewerkt te hebben voor dit bedrijf wist ze dat ze meer een people person was, Dit heeft er toegeleid dat ze zich nog actiever ging inzetten voor Untold.

Aisha Martina is gegroeid van danseres en een van de oprichters van Untold naar onderdeel van de directie in de functie van zakelijk leider. In de afgelopen 19 jaar heeft zij bijgedragen aan verschillende projecten zoals de internationale uitwisselingsprogramma’s met vaste partners zoals ACE Dance and Music (Engeland), Ghana Dance Ensemble (Ghana), Luna Blou theater (Curaçao) en NAKS (Suriname). Ook is zij de vaste coach van de Young Untold groepen en verantwoordelijk voor de talentontwikkelingsactiviteiten binnen Untold. Daarnaast is zij ook actief geweest bij ondersteuning van projecten bij stichting Eternity Percussion.

Aisha Martina is gegroeid van danseres en een van de oprichters van Untold naar onderdeel van de directie in de functie van zakelijk leider

“Als startende jonge groep hebben we zonder enige financiële middelen onze 1e theatervoorstelling gemaakt genaamd The Story Untold. Dit was een zeer succesvolle project waarvoor we een award hebben gewonnen. De voorstelling The Story Untold heeft Untold op de kaart gezet”. Met hard werken en vele ups and downs momenten ben ik in de kracht van Untold blijven geloven. Onze jarenlange inzet voor Untold was altijd vol liefde, overtuiging en doorzettingsvermogen waardoor de movement voor black empowerment altijd is blijven groeien. Na 18 jaar heeft Untold haar 1e Meerjarensubsidie weten binnen te halen voor de uitvoering van het Black Heritage festival in de periode 2021-2024”, aldus Martina.

Deel dit bericht op social media
Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK