Stoelyoga voor mantelzorgers

Bent u op zoek naar de balans tussen zorgen voor de ander en zorgen voor uzelf? Wilt u begrijpen wat stress met u kan doen? En wilt u oefeningen leren waardoor uw stress minder kan worden?
Vanaf 21 juni organiseert Markant online stoelyoga bijeenkomsten voor mantelzorgers uit Amsterdam Centrum, Nieuw-West, Zuid en Zuidoost. U bent welkom op maandagmiddag, woensdagochtend of zondagochtend.

Stoelyoga

Stoelyoga kan helpen om beter te leren ontspannen. Tijdens de stoelyogalessen leert u hoe u uw adem en uw bewegingen inzet om beter te kunnen ontspannen. U leert de aandacht te richten naar uzelf. De oefeningen zijn erop gericht om spanningen los te laten waar dat lukt en meer ruimte te ervaren in het lichaam en in de gedachtewereld.

Mantelzorger

De stoelyoga wordt gegeven door Mickey Oudkerk Pool. ” Markant heeft mij regelmatig geholpen om verlichting te brengen in het mantelzorgproces. Sinds 2016 zorg ik een groot deel van mijn tijd voor mijn moeder. Zij is aan haar hele linkerkant verlamd door een herseninfarct. Daarnaast geef ik yoga en stoelyoga aan volwassenen. Het regelmatig beoefenen van yoga zorgt dat je fysieke en mentale conditie op peil blijft. Dat voelt prettig, het geeft een bepaalde rust, stabiliteit en ontspanning.”

Herboren

Yoga heeft mij een ruimere kijk op dagelijkse beslommeringen gegeven. Hierdoor kan ik makkelijker accepteren dat het leven is zoals het is. Het is voor mij een eer dat ik stoelyogalessen mag geven aan de mantelzorgers die verbonden zijn aan Markant.
Afgelopen weken heb ik elke zondagochtend zelf online lessen gevolgd bij een collega. Na die lessen voel ik mij altijd als herboren. Wat ik hoop is dat ik mensen mee kan nemen in de wereld van de stoelyoga. Want ook al is het anders dan yoga op de mat, het voelt na de les even lekker.
Sinds 2015 zijn mijn stoelyoga lessen goed gevuld. Na de les zie ik meestal blije gezichten omdat de mensen zich dan heerlijk rustig en ontspannen voelen. Daar doe ik het voor. Deze lessen zou ik daarom dolgraag met andere mantelzorgers willen delen.”

Waar en wanneer?
Maandagmiddag van 15:00 tot 16:00 uur
21 en 28 juni, 5, 12 en 19 juli

Woensdagochtend van 10:00 tot 11:00 uur
23 en 30 juni, 7, 14 en 21 juli

Zondagochtend van 10:00 tot 11:00 uur
27 juni, 4, 11, 18 en 25 juli

Via Zoom.
Aanmelden

Aanmelden kan via Markant: Bel of 020 886 88 00 of mail naar info@markant.org o.v.v. Stoelyoga, de datum waarop u mee wilt doen, uw naam, adres en telefoonnummer. Deelname is gratis.

Wat heeft u nodig om mee te doen?

  • Een goede netwerkverbinding met internet of wifi
  • Een computer/laptop/tablet met camera (ook wel webcam genoemd) en geluid
  • Het is prettig een kop telefoon te gebruiken om mensen goed te verstaan, maar is niet noodzakelijk
  • Oefen ruim voor de bijeenkomst met Zoom, door dit vast te downloaden en uit te proberen via de testmeeting

Na aanmelding ontvangt u een instructie voor het downloaden van Zoom en een link voor deelname. Oefen ruim voor de bijeenkomst via de testmeeting. Komt u er niet uit? Dan helpen wij u graag.

 

Kijk op onze website voor meer informatie.

Deel dit bericht op social media
Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK