Reigersbos: 800 nieuwe woningen, vernieuwd centrum en voorzieningen

800 nieuwe woningen, een vernieuwd winkelcentrum, een plein voor bus en metro, meer ruimte voor maatschappelijke voorzieningen, horeca, winkels en ondernemingen en drie extra buurtparkjes. Het veertig jaar oude Reigersbos staat aan de vooravond van een flinke opknapbeurt. Dirk de Jager, lid van het dagelijks bestuur van stadsdeel Zuidoost, noemt het “een flinke impuls voor de buurt”.  “We versterken niet alleen de voorzieningen, maar zetten ons ook in voor betaalbare woningen voor eigen inwoners. Zo is het de bedoeling dat inwoners uit Zuidoost voorrang krijgen bij sociale huur en middel dure huur en verkoop. 25% van het aanbod wordt daarvoor gereserveerd.  Daarmee kunnen inwoners in de eigen omgeving blijven wonen.“ 

Voor de verdeling van het aantal woningen gaat het om 40 % sociale huur,  40 % middel dure huur en koop en 20 % vrije sector huur en koop. De nieuwbouw krijgt een duurzaam en groen karakter, met vooral natuurlijke materialen, zoals hout en planten voor op de daken en meer nestkasten. En in de directe omgeving drie nieuwe buurtparkjes. “Al met al wordt het daarmee duurzamer, toekomstbestendiger en groener. Ook wat dat betreft is het een mooie impuls voor de buurt,” stelt De Jager.

Buurtkamer

Het nabijgelegen winkelcentrum Reigersbos wordt nog meer het centrum van Gaasperdam. Met meer voorzieningen, zoals kleine kantoren, een jongerencentrum, culturele broedplaats en buurtkamer en enkele winkels, waaronder een extra supermarkt. Ook worden twee bestaande pleinen vernieuwd, met extra ruimte voor groen en sport.

Nieuw plein bij de metrohalte

Bij de metrohalte Reigersbos komt een nieuw plein met terrassen, bomen en bankjes. Deze toegangspoort wordt ook de spil van het openbaar vervoer. Bushaltes komen dichterbij de metrohalte, zodat overstappen prettiger en veilig is. Bij de metro komen meer fietsparkeerplekken. Ook worden verouderde parkeerterreinen opgeknapt en waar mogelijk verkleind. De nieuwe bewoners parkeren straks op eigen terrein. Bewoners van de bestaande woningen kunnen op straat blijven parkeren. Daarmee krijgen fietsers, voetgangers en openbaar vervoer ruim baan.

 

Deel dit bericht op social media
Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK