250 werkloze bewoners uit Zuidoost vinden baan

Zuidoost Werkt

In Zuidoost zitten werkgevers te springen om talent. En toch zijn er nog steeds te veel mensen werkloos. Gelukkig zien we goede ontwikkelingen. Dankzij het initiatief ‘Zuidoost Werkt’ vonden ruim 250 bewoners uit Zuidoost het afgelopen jaar werk.

‘Zuidoost Werkt’ is een samenwerking tussen ruim dertig werkgevers, de gemeente Amsterdam, onderwijsinstellingen en maatschappelijke initiatieven. Het doel is om binnen drie jaar tijd 1.000 inwoners uit Zuidoost in hun eigen wijk aan werk te helpen. Begin maart opent er een centraal loket van ‘Zuidoost Werkt’ in de Amsterdamse Poort. Werkzoekenden kunnen daar terecht voor hulp bij het vinden van een baan.

Succesvolle aanpak
Met al 250 mensen aan het werk kan de aanpak succesvol genoemd worden. Dat succes is te danken aan de inzet van sleutelfiguren. Dit zijn bewoners die vanuit de eigen gemeenschap worden opgeleid tot jobhunter. Zij spreken inwoners van Zuidoost in bijvoorbeeld buurthuizen, kerken en moskeeën en begeleiden werkloze mensen naar werk.

Kansen
Er wordt aan iedere werkzoekende een persoonlijk traject op maat geboden. Daarbij wordt gekeken naar iemands kwaliteiten en vaardigheden. Stadsdeel Zuidoost is de komende jaren flink in ontwikkeling. Zo wordt de Amsterdamse Poort verbouwd, komen er veel huizen bij en zijn er veel technologische ontwikkelingen. Bewoners van Zuidoost kunnen hiervan meeprofiteren. De deelnemers worden opgeleid om mee te kunnen helpen met werk dat in de wijk plaatsvindt. Er komen programma’s om talent op te leiden tot onder andere zonnepaneelmonteur.

Op zoek naar werk?
Bent u op zoek naar werk en wilt u meedoen met ‘Zuidoost Werkt’? Kijk voor meer informatie op www.zowerkt.amsterdam.

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK