1.000 banen voor 1.000 mensen in Zuidoost

banen in Zuidoost

In Amsterdam Zuidoost is meer dan genoeg te doen. De economie draait op volle toeren, het stadsdeel is uiterst aantrekkelijk. Toch kent onze wijk ook veel uitdagingen. Er is een groot aantal mensen dat nu niet meedoet in de maatschappij. Mensen die onvoldoende kansen krijgen om hun talent te benutten of die een steuntje in de rug nodig hebben om wel succesvol te kunnen zijn.

Er is een grote vraag naar goed opgeleid personeel en daar tegenover staat een mismatch tussen talent, opleiding en werk. De gevolgen daarvan zijn voelbaar. De gemeente, het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties in het stadsdeel trekken zich deze mismatch aan. Het is nú of nooit om meer mensen te laten meedoen. Dynamiek en inclusie moeten én kunnen samengaan. En als ons dat in deze economisch goede tijden niet lukt, wanneer dan wel?

Duizend banen
Daarom is er op 27 maart 2019 het officiële startsein van een unieke en vernieuwende samenwerking gegeven. Door alle krachten te bundelen binnen een integrale aanpak is het streven om duizend inwoners uit Zuidoost in drie jaar tijd aan werk helpen bij zoveel mogelijk bedrijven en organisaties in de wijk. Door over de grenzen van de organisaties samen te werken en te investeren wordt de mismatch tussen vraag en aanbod overbrugd. Dankzij deze unieke samenwerking tussen onderwijs, bedrijfsleven en gemeente ontstaat straks een toekomstbestendige en inclusieve arbeidsmarkt waar voor iedereen een plek is.

Er is straks zowel een digitale als fysieke plek in Zuidoost waar vraag en aanbod bij elkaar komt en waar mensen worden geholpen aan werk en/of andere diensten die nodig zijn voor duurzame inzetbaarheid. Werk is dé opstap om mee te kunnen doen in de maatschappij.

Diverse partijen slaan handen ineen.
Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK