#ZuidoostStemt: Raoul Boucke(D66) “We moeten investeren in de leefbaarheid van Zuidoost”.

‘We moeten investeren in de leefbaarheid van Zuidoost, zodat iedereen de kans heeft op een fijne eigen buurt.’ Dat vindt Raoul Boucke, kandidaat voor D66 bij de komende Tweede Kamer-verkiezingen.

Welke uitdagingen zie je voor Zuidoost?

‘Iedereen wil een mooie, schone en veilige wijk om in op te groeien. Dat gaat nog niet altijd goed. Ik ga mij inzetten voor schone wijken en buurten. Er wordt de komende jaren veel gebouwd in Zuidoost, er komen nieuwe bewoners bij. We moeten daarom investeren in de leefbaarheid van Zuidoost, zodat iedereen de kans heeft op een fijne eigen buurt. We moeten bijvoorbeeld zorgen voor mooie groene parken, goede scholen en gezondheidscentra. Mede dankzij D66 ligt er nu een plan voor de komende twintig jaar voor Zuidoost.’

Je bedoelt het Masterplan Zuidoost?

‘Inderdaad. Daarmee wordt de komende jaren veel geïnvesteerd in onderwijs, veiligheid en een leefbare wijk. Het is fantastisch te zien hoe Zuidoost zich inzet voor dit plan. Mede dankzij D66 maakt Amsterdam er geld voor vrij. Maar Amsterdam kan dit niet alleen. In de Tweede Kamer zal ik mij ervoor inzetten dat ook de regering over de brug komt.’

We moeten investeren in de leefbaarheid van Zuidoost

Klimaat is ook heel erg belangrijk voor je.

‘Inderdaad. Mijn liefde voor natuur heb ik meegenomen uit Suriname. (Mijn vader was een Moengonees en mijn moeder is geboren in Coronie.) Op mijn zeventiende kwam ik naar Nederland en ging ik studeren in Delft. Daarna heb ik in Europa onderhandeld voor een goed klimaat en duurzaamheid. Ik vind het belangrijk dat bewoners gaan meeprofiteren van groene maatregelen, bijvoorbeeld doordat ze een deel van de opbrengst uit windmolens of zonnepanelen krijgen.’

Wat is jouw hartekreet voor Zuidoost?

‘Bewaar je stempas goed en ga de komende verkiezingen stemmen! In Den Haag worden de komende jaren belangrijke beslissingen genomen over je inkomen, hoe je buurt eruit komt te zien en over het onderwijs van je kinderen. Ik hoop mijn kennis en ervaring de komende vier jaar te kunnen inzetten voor een Nederland waar er echt plek is voor iedereen.’

Deel dit bericht op social media
Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK