Zuidoost zit niet bij de pakken neer

Corona heeft een onvoorstelbaar grote impact op alle Amsterdammers. Of het nu gaat om inwoners, ondernemers of organisaties. Wat begon als gezondheidscrisis is inmiddels een sociale en economische crisis, die zijn gelijke niet kent. En dan leven we ook nog in een gedeeltelijke lockdown, waardoor het dagelijkse leven wordt bemoeilijkt. Met regels voor het letten op de eigen en elkaars gezondheid. Helaas zien we ook dat sommige mensen zich niet aan de regels houden, waardoor het aantal besmettingen, vooral in de grote steden, hoog blijft. Is er dan helemaal geen licht in de tunnel? Gelukkig wel, want de inwoners van Zuidoost zitten niet bij de pakken neer.

 

Neem de acties van Hart voor K-buurt en de PCC, een verbond van veertig migrantenkerken in Zuidoost. Samen geven ze voorlichting over de gevaren van het Coronavirus. Super wat zij doen! Beide groepen hebben met hun acties inwoners bereikt, die door een overheid anders niet bereikt zouden worden. Alleen samen kunnen we het Coronavirus bestrijden.

 

Perspectief

Ook in deze moeilijke tijd biedt werk perspectief. Inwoners blijven zich melden bij Zuidoost Werkt, ook al zijn er wel minder banen. We kijken nu waar er nog wel werk is in de zogenaamde kanssectoren. Dat is er bijvoorbeeld nog steeds in de ICT. Zowel op laag en hoog niveau. We kijken ook hoe we meer Zuidoosters kunnen omscholen naar functies in de zorg. Ook In de bouw en techniek zijn ook nog veel kansen. Werkzoekenden kunnen bellen of een WhatsApp sturen naar : 06 1853 6700. Mailen kan naar zuidoostwerkt@amsterdam.nl.

 

Onmisbare rol

Gelukkig hebben we veel bedrijvige inwoners. Ook waar het gaat om het schoon houden van de eigen woon- en leefomgeving. Inmiddels dragen meer dan honderd vrijwilligers hun steentje bij een schoon en mooi Zuidoost. Als adoptanten van een ondergrondse afvalcontainer of een korf voor tuinafval, spelen zij een onmisbare rol bij schoonhouden van plekken waar het afval wordt ingezameld. Zuidoost gaat ook deze crisis te boven komen. We zitten niet de pakken neer!

 

 

 

 

Deel dit bericht op social media
Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK