Zuidoost organiseert symposium en festival over duurzaamheid

symposium en festival over duurzaamheid

Gebruikers gaan niet meer betalen voor de energienota en stimuleren van lokale werkgelegenheid. Dit staat onder meer centraal op een symposium over sociale duurzaamheid, dat stadsdeel Zuidoost op dinsdag 14 mei organiseert. Dan start ook een driedaags duurzaamheidsfestival, waar bewoners informatie krijgen over dit thema. Dirk de Jager, verantwoordelijk portefeuillehouder binnen stadsdeel Zuidoost, kijkt er alvast naar uit. “We merken dat duurzaamheid steeds meer leeft in Zuidoost en dat er veel initiatieven zijn. Samen kijken we bijvoorbeeld of dit ook voor banen kan zorgen. We zien veel mogelijkheden.”

Het symposium is in de raadzaal van het stadsdeelkantoor, Anton de Komplein 150, van 15:00-17:00 uur. Dan is er ruimte voor presentatie van duurzaamheidsvisie van stadsdeel Zuidoost en voor vele ontwikkelingen in het stadsdeel. Belangrijk thema is dat de gebruikers van energie niet meer betalen, de lokale werkgelegenheid gestimuleerd wordt en de initiatieven vanuit Zuidoost omarmd worden. Op de agenda staan: Smart City Arena, 1000 banenplan, Amsterdam Aardgasvrij, GroengasQuickFit, Postcoderoos 2.0, lokale opleidingen en andere initiatieven die een grote bijdrage leveren aan een betaalbare energietransitie.

Duurzaamheidsfestival
Naast het symposium start tegelijkertijd ook een Duurzaamheidsfestival, die tot en met 16 mei loopt. Met een informatiemarkt over initiatieven in Zuidoost, muziek en demonstraties met elektrisch koken. Het festival is in de hal van het stadsdeelkantoor. In de avonden worden verschillende expert sessies gegeven om met bewonersgroepen van gedachten te wisselen over nieuwe ideeën en initiatieven. Zo wordt voor VvE een sessie op donderdag 16 mei belegd over duurzaam meerjaren onderhoudsplan. Deze bijeenkomst is  van 19:30 – 21:00 op Anton de Komplein 150.

Meer informatie
Geïnteresseerden voor het symposium kunnen zich aanmelden via mailadres SDS14mei@amsterdam.nl. Aanmelden voor de sessies met VvE’s en bewonerscommissies kan via mailadres zuidoost@wooninfo.nl.

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK