Zes lokale huis-aan-huisbladen verenigd in Mediagroep Amsterdam

Mediagroep Amsterdam

AMSTERDAM – Zes huis-aan-huisbladen in en om Amsterdam met een unieke onvervalste lokale identiteit hebben de handen ineengeslagen om commercieel en redactioneel, onder de welluidende en aansprekende titel Mediagroep Amsterdam, een samenwerkingsverband aan te gaan: Bijlmer&Meer (Amsterdam-Zuidoost), de Brug (Amsterdam-IJburg/Oost), ZUID (Amsterdam-Zuid), Westerpost (Amsterdam-West, Badhoevedorp, Zwanenburg, Halfweg en Lijnden), Noord-Amsterdams Nieuwsblad en Kompas (Landsmeer, Oostzaan en Amsterdam-Noord).

Voornoemde titels brengen in en rond de hoofdstad, met een gezamenlijke oplage van 287.800 exemplaren, het lokale nieuws op een verfrissende manier. Met redacties die in de haarvaten van de lokale samenleving zitten. Met gedreven correspondenten en nieuwspartners staan zij garant voor goede verhalen, nuttige plaatselijke informatie, sport, cultuur, uitgaan, autonieuws, woonnieuws en vooral lokaal en regionaal aansprekende onderwerpen.

Regiokrant Kompas en Noord-Amsterdams Nieuwsblad
Eric Kooij, commercieel directeur van Rodi Media (Regiokrant Kompas en Noord-Amsterdams Nieuwsblad): “Ons motto is: bereik samen succes. We hebben nu te maken met een economische flow. Samen sta je sterk, maar dat betekent meer dan alleen maar omzet creëren. Mensen en bedrijven met elkaar verbinden is een activiteit van zakelijke, maar ook zeker van maatschappelijke aard. Partnerships sluiten met maatschappelijke organisaties, burgerinitiatieven en het lokale bedrijfs- en verenigingsleven. Een mooi voorbeeld van samenwerking is de jaarlijkse Voedselbankactie, een samenwerking tussen de regionale omroep NH, DEEN Supermarkten en Rodi Media. Het steeds groter wordende draagvlak waar deze actie over beschikt bij partners en lezers sterkt ons in het belang voor wat wij als Rodi Media in partnerschappen zien. ”

Bijlmer&Meer
Giovanni Fränkel, geboren en getogen in de Bijlmer, is de man achter Bijlmer&Meer. De krant verschijnt nu nog maandelijks, maar de ambitie om over te gaan naar wekelijks is er. “We zijn een volwaardige nieuwskrant voor 100 procent gericht op Amsterdam-Zuidoost. Vóór en óver de bewoners, over wat er gebeurt in de buurt én in de rest van de wereld, maar dan helemaal afgestemd op Zuidoost. Een lekkere eigen en vertrouwde huiskrant.’’ In diverse bedrijven deed hij ervaring op met media, vooral aan de verkoopkant en vijf jaar geleden richtte hij het internationaal mediabureau Mediareps op. Dit werd in 2015 uitgebreid met de krant “Kwaku Times”, een krant die uitkwam tijdens het Kwaku Summer Festival. “Dat was een groot succes, werd goed gelezen. Hierdoor kwam ik op het idee om zo’n krant, Bijlmer&Meer, breder op te zetten. Voor heel Zuidoost, voor iedereen. Met veel lokale redactie en adverteerders kun je een doelgroep bereiken, die anders vrijwel verstoken blijft van informatie.”

De Brug
‘Bruggen slaan, land winnen en informeren’ is het credo van de Brug, een onderscheidende huis-aan-huiskrant op IJburg en in Amsterdam-Oost. Onder het motto ‘bruggen bouwen’ vertelt deze krant het verhaal van Oostelijk Amsterdam. Succesvol uitgever Martijn van den Dobbelsteen vertelt: “Veel aandacht voor plaatselijk nieuws, politiek, wonen en vooral diepgang: interviews met er wonende bekende, opvallende en onopvallende mensen en interessante bedrijven. Niks meer van hetzelfde, bij ons geen doorgeplaatste ingezonden persberichten. Wij schrijven ons eigen verhaal, onafhankelijk, vernieuwend en origineel. Omdat de tijd dat vraagt. De Brug is een krant met een ziel.”

 ZUID!
ZUID! is een prille loot aan de Mediagroep Amsterdam boom. De krant heeft een nog korte geschiedenis, maar een uiterst perspectiefvolle toekomst. Uitgever Philip van Poecke: “Ik richt me op het puur lokale nieuws en verhalen van inwoners en ondernemers in het stadsdeel. Zuid is een stadsdeel met veel potentie. Boeiend, spraakmakend en interessant. Amsterdam-Zuid leeft. Het is een van de mooiste buurten met indrukwekkende brede lanen, imposante monumentale gebouwen, bijzondere boetieks en ook kleine geheimen. We schrijven hier graag over en belangrijk: we volgen de lokale politiek nauwgezet.”

Westerpost
Voor uitgever René Kater vormt Amsterdam-West, met aansluitend een gedeelte van de Haarlemmermeer (Badhoevedorp, Zwanenburg, Halfweg en Lijnden) een belangrijk en aantrekkelijk verspreidingsgebied. Kater: “We werken sinds kort nauw samen met de nieuwe Rodi Media-uitgave Nieuwsblad Haarlemmermeer, oplage 55.000 exemplaren. Gecombineerd met de Westerpost zijn dat in de Haarlemmermeer 67.300 exemplaren. Met Kompas, Noord-Amsterdamse Nieuwsblad, Bijlmer&Meer, De Brug en ZUID is de cirkel in en rond Amsterdam rond.”

Meer informatie over deze lokale samenwerking? Neem contact met ons op via info@zuidoostenmeer.nl of 020 261 95 60.

MEDIAGROEP Amsterdam

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK