Xavi Dors wint met ‘Voetballen voor Veiligheid’ de Nationale Kinderprijs 2022

Xavi Dors uit Amsterdam Zuidoost heeft vanmiddag(16 november) in de Stadschouwburg in Utrecht de Nationale vfonds Kinderprijs 2022 in ontvangst mogen nemen. Hij kreeg deze prijs uit handen van staatssecretaris Maarten van Ooijen van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Bondscoach Louis van Gaal had een speciale boodschap voor Xavi. Xavi won deze prijs voor zijn initiatief Voetballen Voor Veiligheid. De presentatie van de middag was in handen van Kindercorrespondent Tako Rietveld.

 

Xavi wilde iets doen na de vele geweldsincidenten in Zuidoost. Hij vindt dat kinderen een veilige omgeving moeten hebben om te groeien en te bloeien. Zijn doel is om jongeren te motiveren en te inspireren om hun leven positief te leiden. Om dit voor elkaar te krijgen organiseert Xavi onder meer voetbaltoernooien om verschillende mensen met elkaar in contact te brengen. Vaak regelt hij ook politici, bekende voetballers of politieagenten om mee te spelen.

Louis van Gaal
Bondscoach Van Gaal vond het een eer Xavi te mogen toespreken en te feliciteren met de Kinderprijs: ‘Xavi verbindt mensen met elkaar en motiveert hen voor een betere wereld. Hij doet dat op zijn manier. Ik sta achter hem en wens hem veel succes.’

Staatssecretaris Van Ooijen vond alle verhalen bijzonder en verschrikkelijk indrukwekkend. Hij zei tegen alle aanwezige jongeren: ‘Hou deze spirit vast, want dat is belangrijk voor de toekomst.’

Winnaar Xavi had ook een boodschap voor alle jongeren: ‘Wij moeten ons blijven inzetten. Wij, de jongeren, zijn immers de toekomst.’

Naast de Nationale vfonds Kinderprijs Award heeft Xavi een bedrag van €1.000,- euro gekregen om te besteden aan zijn eigen goede doel en een exclusief interview in het magazine van vfonds.

Xavi Dors trots met de Nationale Kinderprijs 2022 | © Tycho Müller | www.tycho.photo

Kinderprijs 2022
Xavi maakte deel uit van een top 10 van kanshebbers, die voor deze prijs waren genomineerd. Al deze jongeren, tussen de 8 en 17 jaar, hebben het afgelopen jaar een wezenlijk verschil gemaakt in onze samenleving. Zie voor alle genomineerden www.kinderprijs.nl.

De Nationale vfonds Kinderprijs is in het leven geroepen om kinderen, die het verschil maken en zich inzetten voor een vreedzame samenleving, te motiveren en in de spotlight te zetten. Deze prijs is een initiatief van  vfonds, het nationaal fonds voor vrede, vrijheid en veteranenzorg en de Kindercorrespondent.
Deel dit bericht op social media
Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK