WK Nederland verhuisd naar Stadsdeel Zuidoost

WK Nederland

Na 16 edities verhuisd het WK Nederland naar het Bijlmer Sportpark. De 2018 editie zal hierdoor compacter worden en veel sfeer uitademen. Het Bijlmer Sportpark ligt midden in het Nelson Mandela Park (voorheen Bijlmerpark) in Amsterdam Zuidoost. Het Bijlmer Sportpark heeft voetballers en publiek veel te bieden: drie mooie kunstgrasvelden, moderne kleedkamers, een riant clubhuis en veel ruimte voor culturele activiteiten met lekker eten en drinken. Het evenement, dat zich afficheert als ‘ons grootste multiculturele voetbalfestival’, heeft inmiddels een nationaal karakter verworven. Nederlanders met ‘roots’ uit andere landen strijden op zaterdag 16 en zondag 17 juni op het Bijlmer Sportpark om de titel ‘Wereldkampioen van Nederland’.

WK Nederland is in 2001 ontstaan vanuit de gedachte om kleurrijk Nederland samen te brengen vanuit gemeenschappelijke passies – als dé plek waar voetbal, cultuur en wereldkeuken samenkomen en waar gastvrijheid en respect centraal staan. Het evenement is een tweedaags toernooi met landenteams bestaande uit Nederlanders met ‘roots’ uit andere landen. Tijdens het WK Nederland op 17 juni worden ook de finales gespeeld van de Copa Bijlmer (www.copabijlmer.nl) en zijn er demonstratie wedstrijden te zien van Oldstars Walking Football, een voetbalvariant waarbij er niet gerent mag worden en speciaal bedoeld is voor de 55+ ers. Mensen die geïnteresseerd zijn kunnen op 17 juni kennis maken.

Vadym Zellner, namens de Stichting Samen in Amsterdam, organisator van WK Nederland: ‘in 17 jaar tijd is het evenement uitgegroeid tot een ware happening. We hopen met deze nieuwe impuls alle bewoners van Amsterdam Zuidoost en daarbuiten kennis te laten maken met ons prachtige evenement.’ Franklin Esajas, ambassadeur van het voetbalfestival: ‘WK Nederland is één groot feest. Spelers en bezoekers stralen uit dat ze trots zijn op hun afkomst. Ook genieten elk jaar weer vele bekende Nederlanders o.a. ex-betaald voetbalprofs,  van het festival en de unieke sfeervolle ambiance.’

De inschrijvingen zijn gesloten en de officiële loting voor de poule indeling vond eind mei plaats. Het dames team van Kaapverdië  en het heren team van Curaçao gaan dit jaar de titel verdedigen. Portugal is door het kampioenschap in 2016 is gepromoveerd uit de World League en gaan spelen in de  zwaarste poule: de World Cup. Voor bezoekers is de toegang tot het WK Nederland gratis.

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK