Wereldkampioenschap Street Workout Power and Strength

Op 4 en 5 september 2021 vindt het wereldkampioenschap Street Workout plaats in Moskou, Rusland. Gedurende dit weekend strijden atleten in drie verschillende categorieën om de titel; Freestyle, Power and Strength.

Deze competitie is de vierde editie van het ‘Street Workout Power and Strength World Championship’. Laura Monathen uit Amsterdam Zuidoost en Emiel Gobel uit Diemen doen mee aan de categorie kracht. Zij vertegenwoordigen Nederland voor het eerst in de geschiedenis in deze categorie. De sport is ook bekend als Calisthenics. Hierbij krijgen zij diverse oefeningen met het eigen lichaamsgewicht te verduren. Denk hierbij aan muscle ups, pull ups, dips, push ups, burpees en jumping lunges. Diegene met de meeste aantallen in correcte vorm en de snelste tijd wint.

Beide atleten hebben aan verschillende wedstrijden meegedaan over de hele wereld. Sinds 2011 traint Emiel Gobel streetworkout en hij heeft ook wedstrijden gejureerd. Laura Monathen is een van de weinige vrouwen die Strength wedstrijden op haar naam heeft staan. In Nederland doet zij mee tussen de mannen. In Rusland kan zij een wereldprestatie neerzetten dankzij een bijdrage van het Sporttalentenfonds Zuidoost.

De urban sport wordt vooral in de openbare ruimte en de sportclubs uitgevoerd. Er zijn meer dan 200 Calisthenics parken en enkele indoor gymlocaties in Nederland. Zowel Emiel als Laura hebben in hun woonplaatsen een sportpark gerealiseerd voor de buurt zodat jong en oud gratis kan sporten in de buitenlucht. Dit jaar wordt ‘Bijlmer Barz’ in Amsterdam Zuidoost uitgebreid met meer Calisthenics toestellen.

Laura Monathen is een van de weinige vrouwen die Strength wedstrijden op haar naam heeft staan.
Deel dit bericht op social media
Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK