Na 5 jaar strijd, aanleg LaadLos flat Klieverink begonnen, succes Hart voor de Kbuurt voor ondernemers en bewoners!

Na 5 jaar strijd en uithoudingsvermogen door bewoners en ondernemers is de lang gewenste LaadLos faciliteit voor winkeliers aan de achterzijde van flat Klieverink deze week in aanbouw gegaan.
In 2016 heeft stadsdeel een in-parkeerplek achter de flat zomaar weggehaald. Na jaren van protest, inspreken bij gemeenteraad, raadsadressen, veiligheidscommissies en media aandacht door bewoners en ondernemers, ondersteund door Hart voor de Kbuurt, experts,  raadsleden, e.a. komt er nu een oplossing in de vorm van een LaadLos en keerlus voor de ondernemers.

De bouw is deze week begonnen.

Ondernemers zijn blij dat nu eindelijk gebouwd wordt, het was een rare periode waarbij leveranciers boetes kregen en het voor klanten lastig was op artikelen af te halen. Ondernemers konden letterlijk geen kant op en zagen hun onderneming onder druk. Voor Hart voor de Kbuurt onderstreept dit het belang van collectieve actie, en de noodzaak een stem te geven aan hen die je te vaak niet hoort of ziet, zeker in een stadsdeel onder druk van gentrification.

Het Ghanese supermarktje ‘’Kumasi Market’’ aan de achterzijde is een voorbeeld van meer dan alleen een winkeltje, het is ook onderdeel van de sociaal multiculturele infrastructuur in een stadsdeel als Zuidoost, met overlijdensadvertenties, en meer. Dit zijn de partijen die vaak de weg niet weten in participatie land; inspreken, raadsadressen zijn hen vreemd. En daarom trekken ze te vaak aan het langste eind bij processen die hun zomaar overkomen, en gaan vervolgens onderuit.
Mama Oppong(Kumasi markET): “I am happy it is now coming. We waited long. Many fines were given.’’ Azam Nabibaks(pakjesophaalpunt en Wasserette Rahiema):”Het is toch belachelijk hoeveel inspanning dit heeft kost. In het beleid stond echt ondernemers steunen als prioriteit, de praktijk bleek heel anders. De gewone burger wordt niet serieus genomen. Maar ik ben blij dat het onder dit nieuw bestuur nu toch komt.”

Hart voor de Kbuurt is iedereen die de afgelopen jaren dit traject heeft gesteund, in de politiek, bestuurlijk, woningcorporatie De Key, de buurtbewoners, de media  zeer dankbaar. De bouw zal zeker nog 3 weken duren. Verwacht wordt dat de buurt dan een grote OpeningsBBQ zal regelen om iedereen te bedanken en deze mijlpaal te vieren.

Deel dit bericht op social media
Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK