We Have A Dream in De Nieuwe Kerk Amsterdam

we have a dream

AMSTERDAM – We have a Dream is een tentoonstelling over drie wereldberoemde personen die grote invloed hadden op de geschiedenis van de twintigste eeuw: Mahatma Gandhi, Martin Luther King en Nelson Mandela. Gewone mensen die uitgroeiden tot leiders van grote bewegingen tegen rassendiscriminatie en sociale ongelijkheid. Alle drie werden wereldwijde rolmodellen, maar riepen ook felle kritiek en tegenstand op. Twee van hen werden vermoord om hun opvattingen en activisme.

Het publiek stapt in hun wereld, met het onrecht en de hoop, de grote historische momenten en hun persoonlijke weg daarnaartoe. De bezoeker ervaart van dichtbij hoe persoonlijke idealen de wereld kunnen veranderen. Wat waren de kantelmomenten in de levens van deze drie? Hoe maakten zij het verschil en waarom inspireren zij nu nog steeds? En: wie zijn de wereldverbeteraars van nu? Een tentoonstelling met een schat aan beeld en geluid en van ieder één persoonlijk, iconisch voorwerp. De tentoonstelling is tot en met 4 februari 2018 te bewonderen in De Nieuwe Kerk Amsterdam.

De Nieuwe Kerk Amsterdam
De Nieuwe Kerk Amsterdam is al decennia beroemd om haar spraakmakende tentoonstellingen van kunst, fotografie, en inspirerende personen en culturen. Met gemiddeld 220.000 bezoekers per jaar is de kerk een van de best bezochte tentoonstellingslocaties in Nederland. De Nieuwe Kerk heeft ook een nationale functie met koninklijke ceremonies, officiële bijeenkomsten en culturele evenementen.

Adres
: Gravenstraat 17, 1012 NL Amsterdam
Telefoonnummer: 020 62 68 168
Openingstijden We Have a Dream: t/m 4 februari, dagelijks open 10 – 17 uur (de kassa sluit om 16.30 uur)

Openingstijden tijdens de feestdagen
Maandag 25 december: Tentoonstelling hele dag gesloten. Om 15 uur het Kerstconcert.
Dinsdag 26 december: Open 10-17 uur
Zondag 31 december: Open 10-17 uur
Maandag 1 januari: Tentoonstelling hele dag gesloten.

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK