Vrijwilliger Vertelt: Sarita Vorswijk

VENZO bedankt Zuidoost!

Venzo is het verbindingsplatform voor maatschappelijk inzet. Deze week in ‘Vrijwilliger vertelt’ het verhaal van Sarita Vorswijk.

Sarita is 41 jaar en woont in Osdorp. Zij doet vrijwilligerswerk bij zorgorganisatie Cordaan, waar zij bejaarde mensen naar hun dagbesteding rijdt als chauffeur. Deze ritjes zijn over het algemeen in Amsterdam Zuidoost. Dit vrijwilligerswerk doet zij sinds een jaar drie dagen in de week. Ze heeft het heel erg naar haar zin. Vanwege haar privéomstandigheden heeft zij geen betaalde werk momenteel en ook daarom is zij blij met haar vrijwilligerswerk. Op termijn zou Sarita een baan in loondienst ambiëren.

De mensen die Sarita ontmoet zijn allemaal verschillend. Sommige praten veel en sommigen zijn stil. Dat maakt de ritten ontspannen en plezierig. Zij vervoert vaak oudere mensen die slecht ter been zijn. Sarita: ‘Ik doe hen een gunst om hen naar een dagbesteding te brengen zodat zij even uit hun huis zijn. Ik vind het fijn om op die manier aan hun dag bij te dragen’.

Hiervoor was Sarita vrijwilliger bij HVO Querido. Een zorgorganisatie die mensen begeleidt met een alcohol- en/of drugsverslaving. Daar deed zij keukenwerk. Sarita vond dit ook heel leuk om te doen en ze zou het graag weer doen, als die gelegenheid er weer zou zijn. Cordaan is blij met Sarita en de organisatie geeft haar waardering voor wat zij doet.

Sarita raadt iedereen vrijwilligerswerk aan. Vooral aan mensen die nu even geen baan hebben. Om in het ritme te blijven, biedt vrijwilligerswerk een uitkomst. Bovendien maak je jezelf ook nuttig en draag je bij aan de maatschappij.

Deel dit bericht op social media
Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK