Het beste uit jezelf leren halen; de week van de ambitie op de OSB

“Juf, ik ga een bedrijfje opzetten, mag ik met die meneer van TikTok-marketing praten?”

De leerlingen van de Open Schoolgemeenschap Bijlmer hebben tijdens de Week van de Ambitie kansen gekregen en kansen gepakt.
Deze bijzondere week werd geopend door onze oud-leerling Elvis Fresh en de OSB-brassband. Daarna zijn ze aan de slag gegaan: op maandag hebben ze eerst hun eigen netwerk in beeld gebracht. Veel leerlingen realiseerden zich voor het eerst dat ze een netwerk hebben!

Ook hebben ze visitekaartjes gemaakt en kregen ze een mediatraining verzorgd door een journaliste en Zuidoost-tv. Op dinsdag hadden de leerlingen een speeddate met heel veel professionals om hun netwerk uit te breiden en inspiratie op te doen voor hun eigen loopbaan. Eén van die professionals mochten ze daarna interviewen. Het interview werd op film vastgelegd en een aantal leerlingen ging deze filmpjes editen. De heerlijke lunch werd op deze dag verzorgd door onze geweldige zorg- en welzijn-klas onder begeleiding van het docententeam en van Patricks Catering.

Woensdag en donderdag werden de derdeklassers ondergedompeld in een grote hoeveelheid  workshops naar keuze. Dat varieerde van beleggen op de beurs, forensische opsporing, het maken van een zelfrijdende auto, rijk worden in de bouw en T-shirts ontwerpen tot extravagante make-up, dans en graffiti.
De week werd afgesloten met een terugblik waaruit bleek dat het netwerk van de leerlingen is uitgebreid en hun inspiratie voor de toekomst een boost heeft gekregen. Deze week bruiste de school nog meer dan anders en er zijn zoveel contacten gelegd dat het mogelijkheden voor vervolgstappen biedt. En dat is nog maar het begin!
Wij bedanken alle professionals die onze leerlingen belangeloos hebben geholpen op hun pad en zijn trots op onze leerlingen!

 

Deel dit bericht op social media
Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK